Festivaalin kesäinen keskiviikko

8.8.2018

Palttiarallaa kuvan osoittamalla kohdalla Keskustorin Ohjelmateltassa alkaa keskiviikkona klo 11 Muistelot, jossa tarkastellaan Teatterikesän 50-vuotista historiaa.

Luvassa on tarinoita ja kokemuksia Teatterikesä-konkareilta: Paikan päällä ovat näyttelijät Esko Roine ja Auvo Vihro sekä kääntäjä-dramaturgi Jukka-Pekka Pajunen.

Tilaisuuden juontaa teatterinjohtaja ja ohjaaja Maarit Pyökäri. Hän oli Teatterikesän taiteellisessa johdossa 2000-luvun alussa ja on toiminut myös Teatterikesän hallituksen puheenjohtajana.

Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Tervetuloa osallistumaan tapahtumaan ja kertomaan, millaisia muistoja sinulle on jäänyt elokuisesta festivaaliviikosta!


Pääohjelmisto jatkaa vahvana

HUOM! Compañía Kaari & Roni Martinin Anna Kareninan keskiviikon loppuunmyytyihin näytöksiin saatiin myyntiin juuri 30 lisälippua!

Pääohjelmisto jatkaa vahvana tänään. Kansainvälisistä produktioista vuorossa on sardinialaisen ohjaaja Alessandro Serran Macbettu; fyysiseksi ja akustiseksi teokseksi kuvattu tulkinta Shakespearin Macbethistä klo 19.00.

Unkarilaisen dollardaddy's ryhmän Chekhov on yllätyksellinen yhdistelmä Anton Tšehovin näytelmiä. Seokseen ryhmä on lisännyt omat juonenkäänteensä ja lopputuloksena on aivan uusi tarina, joka nähdään dogma-metodia soveltavan näyttelijäntyön intensiivisenä lopputulemana.

Baikal Brothers Ky on hervoton seikkailumatka Siperiaan. Toukokuussa 2017 ohjaaja Leea Klemola matkusti Teatterikoulun opiskelijoiden kanssa Baikalin Olkhon-saarelle näytelmänlöytöretkelle, josta mukaan tarttui muun muassa junan karjavaunu, kuollut shamaani, venäjänkielinen koiralauma, saunan räjähdys, humalaa, ahtaita paikkoja ja venäjänsiniset verhot.

Tänään festivaalin ensiesityksensä saa myös palkitun suomalais-egyptiläisen esitystaiteilija Samira Elagozin ylistetty teos Cock, Cock.. Who's There? Dokumentaarista videota ja näyttämötaiteita yhdistävä esitys on koskettava, mutta myös humoristinen kokemus seksuaalisen identiteetin uudelleenrakentamisesta raiskauksen jälkeen.

Ohjelmateltan lavalle nousee Dave "Isokynä" Lindholm klo 22

Teltan klo 19 Mestari Astor -esitys on loppuunvarattu, mutta legendaarisen Dave Lindholmin klo 22 alkavaan konserttiin on vielä saatavilla lippuja ovelta.

Encorebaanan keskiviikon esitykset

Musiikin ystäville tarjottimelta löytyy sympaattisia tarinoita laulujen muodossa osana Encorebaanaa. Ukko Nooassa esiintyy Muuan Mies klo 19 ja Kivenheitossa Tammela 33100.

OFF Tampere pursuaa yhä ohjelmaa

Katso OFF Tampereen keskiviikko kalenterista ja valitse suosikkisi. Täkyinä tapahtumapaljoudesta mainittakoon vaikka palkittu tanssiryhmä Lights on Broadway, joka esittää Keskustorin kulman Laikunlavalla katkelman maailmankuulusta Broadway-musikaalista Hamilton klo 17 ja 20. Nuorta energiaa on tarjolla myös Tampereen yhteiskoulun lukion (Hallituskatu 32) esityksissä Luru klo 17 & Tyttöjen pukkari klo 18.

Lielahden kartanossa klo 19 alkaen Stepping Out Theatre esittää kabareen The Voyages of the Starship Lunar Sea. Englanninkielinen esitys on kuvauksen mukaan "Hilarious, moving, provocative but, above all, entertaining; a must for everyone who has ever loved or hated StarTrek!"

Tervetuloa!

<< Takaisin