dollardaddy’s (Unkari)

Chekhov

Tähän asti olimme maaseudun ainoat asukkaat, mutta nyt tavikset ovat alkaneet kerääntyä tänne. Joka ikisen rapakon reunalle on ilmestynyt loma-asuntoja. Nuo suurten kaupunkien rotat eivät osaa hillitä itseään: he vain rakentavat taloja, hoitavat viikonloppuisin puutarhojaan, istuttavat tomaatteja kuin hullut ja sitten ahmivat niitä. Rehellisesti sanottuna rahvasta tulee muutaman vuoden kuluttua olemaan täällä aivan liikaa. 

Tuore ja omaperäinen tulokas, dollardaddy’s, on ottanut paikkansa unkarilaisessa teatterimaailmassa rytinällä. Ryhmä venyttää teatterin ja tosielämän välistä rajaa minimalistisella ja intensiivisellä lähestymistavalla.

Ensemblen ydin on riskinotto, jolla se luo Tšehovin ja Ibsenin kaltaisille klassikoille aivan uuden tason. Tällä kertaa yllätyksellisenä yhdistelmänä nähdään Kirsikkapuisto ja Lokki, joihin on lisätty hahmoja ja juonenkäänteitä myös näytelmistä Kolme sisarta, Ivanov ja Vanja-eno. Lopputuloksena on aivan uusi tarina.

Vaikka esitys käsittelee menetystä ja toivottomuutta, ryhmä löytää Tšehovista myös mustaa huumoria. Riisuttu näyttämökuva ja Dogma-elokuvien periaatteita noudattava näyttelijäntyö tuovat tarinat intiimillä tavalla lähelle – ja jopa keskelle – yleisöä.

Lue lisää: Chekhov hämärtää katsojan ja esiintyjän välistä rajaa

Tukijat
City Council of Budapest, BVA Budapest Nonprofit Ltd., Staféta, FÜGE Production, The Symptoms