TelttaLabissa taiteilijajuhlia, teatteria ja tunnelmallista musiikkia

7.5.2024

– mukana Kaj Chydeniuksen lauluja, Ritva Oksanen, Tuula Amberla sekä Maria Ylipää & Marzi Nyman

 

Tampereen Teatterikesän TelttaLab-ohjelmisto tarjoaa konsertteja moneen makuun, puhuttelevaa ja viihdyttävää teatteria sekä ääni- ja videotaidetta, musiikkia ja teatteria yhdistäviä näyttämöteoksia. TelttaLabin esitykset nähdään edellisvuosien tapaan Tampereen G Livelabissa 6.–10.8.2024.

Teatterikesä muistaa monivuotista vierastaan, Kaj Chydeniusta konsertilla, jossa säveltäjän tuotantoa tulkitsevat hänen luottolaulajansa Minja Koski ja Mikael Saari. Chydeniuksen lauluja kuullaan myös teoksessa Huojuu elämän puu, jossa sodan ja rauhan runoutta ja lauluja esittävät Kristiina Halkola, Vuokko Hovatta, Jussi Lehtonen, Teea Aarnio ja Antti Kujanpää.

Taiteilijajuhliaan TelttaLabissa viettävät teatterineuvos Ritva Oksanen ja laulaja Tuula Amberla. Oksanen juhlii 60-vuotista taiteilijanpolkuaan kuusihenkisen orkesterin kanssa konsertissaan Ylistys elämälle. Amberla taas saapuu viettämään 40-vuotistaiteilijajuhlaansa Pienen jazzorkesterinsa kanssa.

Uutta muusikkopolvea edustavat lauluntekijöiden eturiviin noussut Antti Autio soolokeikallaan sekä seitsenhenkinen folk rock -yhtye VIMMA. Tunnelmallista musiikkia ja musikaalihittejä on luvassa myös duolta Maria Ylipää & Marzi Nyman. Flamencomusiikin pariin kutsuu puolestaan Anna Murtola suomalaista ja espanjalaista perinnettä yhdistävässä teoksessaan La Tierra Blanca.

Päätöspäivänä nähdään teatteria: Illan aloittaa hillittömän hauska murhamysteerimusikaali Murha kahdelle, joka on Musiikkiteatteri Kapsäkin ja Linnateatterin yhteistuotanto. Ohjelmiston päättää Jani Toivolan koskettava ja koominen sooloesitys Rakkaudesta.

<< Takaisin