Maria Ylipää & Marzi Nyman

Taituruus ja valovoima valtaavat estradin, kun sille nousevat Maria Ylipää ja Marzi Nyman.

Ilta on sisällöltään yllättävä ja intensiivinen musiikkilajien yhteentörmäys. Musikaalihitit, chansonit, Piazzollat ja Piafit soivat yhdessä suomalaiseen runouteen sävelletyn taidemusiikin kanssa – vaistonvaraista improvisaatiota unohtamatta.

Kahden monipuolisen muusikon konsertti huokuu syvää musiikillista yhteyttä ja suurta tunnetta.


Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää on tullut tutuksi lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan, muun muassa pääroolistaan Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen menestysmusikaalissa Kristina från Duvemåla, jota esitettiin Helsingissä, Göteborgissa ja Tukholmassa.

Musiikin parissa Ylipää tunnetaan monitaitoisena ja ilmaisuvoimaisena tulkitsijana, joka on kotonaan niin jazzyhtyeiden ja big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina.

Kitaristi Marzi Nyman on musiikin moniottelija, joka hallitsee kevyen musiikin kaikki genret, mutta on omalla alueellaan myös jazzissa ja taidemusiikissa. Hän toimii Espoo Big Bandin kapellimestarina sekä Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina. Soittajana hän on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa kokoonpanoissa Nylon Beatista Hemma Beastiin ja Lenni-Kalle Taipale Triosta Anna-Mari Kähärän Orkesteriin.

Kokoonpano
Maria Ylipää, laulu
Marzi Nyman, kitara, piano