Festivaaliviikolla monipuolista maksutonta ohjelmaa

29.7.2019

Tampereella on festivaaliviikolla runsaasti myös maksutonta ohjelmaa. Tästä pitävät huolen Pääohjelmiston katuteatteriesitys ja festivaalin oheisohjelmistot, joista löytyy useita vapaan pääsyn esityksiä.
 

Katuteatteria, mentalismia, sirkusta ja pantomiimia

Katuteatteriesitys Stories in the City on herkullinen yhdistelmä komediaa, sirkusta ja esiintyjien välistä kemiaa. Esiintyjinä ovat Pikku Kakkosesta suomalaisyleisölle tuttu teatterintekijä Senja Meriläinen ja muun muassa Cirque du Soleilille työskennellyt Philippe Dreyfuss

Festivaaliviikolla kaduilla ja aukioilla tapahtuu! Circus Ruska Festivalin nykysirkusesitys Väliaikaista tuo eloa arkiseen ympäristöön, ja Simon Llewellynin We are the Champions muuntaa Tullikamarin aukion uniikiksi vaudevillesirkukseksi.

Mentalistit Jose Ahonen ja Tommi Lahti yhdistävät voimansa ja esittävät mentalismia sekä taikuutta yhdistelevät sooloesityksensä samana iltana esityksessä Joku juttu siinä oli / Oudot ihmeet. Esitykseen on vapaa pääsy vapaalipulla, joita jaetaan Ohjelmateltan infopisteellä festivaaliviikon tiistaista alkaen.

Plip 'n Bob -duon esityksissä päästään nauttimaan pantomiimi-improvisaatiosta. Näissä esityksissä myös yleisö pääsee osallistumaan ja tarjoamaan ideoita improvisoituihin kohtauksiin!
 

Musiikkia laidasta laitaan

Sorsapuistossa päästään myös tänä vuonna nauttimaan kesän suosikkitapahtumaksi muodostuneesta Tampere Filharmonian Puistokonsertista, joka järjestetään perjantaina 9. elokuuta.

Vocal! On rento ja erilainen lauluyhtye, jonka Worse than ever! -konsertti tuo Laikunlavalle perfektionismia vastustavan esityksen, jossa kuullaan rytmimusiikkia moniäänisesti suomeksi ja englanniksi. Tule kuuntelemaan tuore Korvamato-mashup ja laske, kuinka monta kappaletta siihen sisältyy.

Duo-yhtyeen laulua ja soittoa kuullaan Laikunlavalla esityksessä Pim & Pom. Luvassa on folkkia, humpa-rumpaa ja tanssin pyörähdyksiä.

Keskiviikkona 7. elokuuta, osana Tammerin taikaa, laulaja Kielo Kärkkäisen ja sellisti Juho Kanervon duo-keikka, jonka ohjelmisto koostuu pitkälti Kielo Kärkkäisen omasta tuotannosta. Kärkkäinen tunnetaan laulajana pehmeästä ja omaleimaisen syvästä jazz-soundistaan, ja aktiivisesti keikkaileva muusikko on hurmannut yleisönsä myös intensiivisillä espanjankielisillä tulkinnoilla.
 

Performanssitaidetapahtuma, klovneriaa ja monologi

Uuden maailman spektaakkeli on uusi, ennen kokematon kansainvälinen performanssitaidetapahtuma ja näyttely, jossa nähdään performanssitaiteen kokeilevaa ja leikkisää puolta.

Klovneriaa tihkuvassa esityksessa Tabula nähdään kaksi klovnia tunteiden vuoristoradassa sekä veitset tanassa toisiaan vastaan. 

Mikä on ihminen -monologissa kuullaan ajattomia pohdintoja ja virsien sanomaa aiheista, jotka kuulostavat tutuilta tänäkin päivänä.

Koko perheen tapahtuma Muumimuseon Puutarhajuhla täyttää Sorsapuiston kesäisellä toiminnalla festivaaliviikon lauantaina.
 

Älä unohda torstain Tapahtumien Yötä!

Torstaina 8.8. Tapahtumien Yö valtaa Tampereen kadut ja torit. Katso mittava ohjelmisto ja valitse suosikkitapahtumasi – ohjelmistossa on runsas kattaus maksutonta ohjelmaa!

 

 

 

Artikkelia muokattu 6.8.
Ke 7.8. Tammerin taikaa -ulkoilmakonsertin esiintyjäkokoonpano on muuttunut sairastapauksen vuoksi.

<< Takaisin