Uuden maailman spektaakkeli

Uuden maailman spektaakkeli

Uuden maailman spektaakkeli on uusi, ennen kokematon kansainvälinen performanssitaidetapahtuma ja näyttely, joka ottaa haltuunsa Pispalan nykytaiteen keskuksen Hirvitalon Tampereella. Uuden Maailman Spektaakkeli virkistää aisteja ja uteliaisuutta, etsii uusia esittämisen muotoja ja toimii inspiraation lähteenä ja irtiottona arkipäiväisyydestä. Taiteilijat ja ryhmät, jotka tapahtumaan on valittu, edustavat kokeilevaa ja leikkisää performanssitaiteen puolta, joka jättää taakseen akateemisen taidemaailman esittämisen käsitteet. Uuden Maailman Spektaakkeli shokkeeraa, valaisee ja sivistää.

Tapahtuman keskiössä on Suomen etelänaapuri Viro, jolla pieneistä piireistä huolimatta on erityisen kehittynyt ja rikas performanssitaiteen edustus.

Ohjelmassa:

LOUNAIS-VIRON ANARKISMIN ERIKOISPIIRTEET -näyttely
9.8.–29.8 2019, avajaiset 9.8 klo 17

Viron performanssitaiteen parhaimmistoa useilta taiteilijoilta. Näyttelyn kuraattori on Janno Bergmann (Viro) ja taiteilijat: Billeneeve, Andrus Joonas, Tanel Saar, Siram, Sorge, Rauno Teider, Ville-Karel Viirelaid, Art Container ryhmä, Cnopt ryhmä, Rubens ryhmä, sirkus-taide-teatteri Palavakaulainen Kirahvi.

Uuden maailman spektaakkeli LIVE -performanssitapahtuma
9.8.–11.8.2019

PALAVAKAULAINEN KIRAHVI (Viro),
GOGO TRASH / CENTRIFUGA (Berliini),
NOOLEGRUPP (Viro),
Billeneeve (Viro),
Margus Sorge Tiitsmaa (Viro),
Kaarel Kütas (Viro),
Søvnterapeuterne (Tanska),
Roi Vaara (Suomi),
J. K. Ihalainen (Suomi)
Ville-Karel Viirelaid (Viro)
Philip Luddite (Tanska/Suomi)