Järjestyksessään 51. Teatterikesä käynnistyi

5.8.2019

Pääohjelmiston Hair-esitykset ovat olleet jo toukokuusta lähtien loppuunmyytyjä, joten maanantaina kannattaa suunnata mukaan OFF Tampere -ohjelmistoon.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävän tamperelaisen Tukkateatterin lavalla vietetään maanantaina Syntymäpäiväjuhlia, jotka kovaonninen pianisti saa tahtomatta osakseen painajaiseksi muuttuvalla täysihoitolakäynnillä. OFF-ohjelmistossa Tukkateatteri on mukana myös esityksillä Tukkateatterin Juhlakattaus ja Terveisiä parisuhteesta.

Teatterikesä onnittelee Tukkateatteria juhlavuoden johdosta!

Suomen Teatteriopiston Risto Räppääjä ja villi kone -esitys nähdään paitsi maanantaina klo 12, myös tiistaina ja lauantaina osana OFF-ohjelmistoa. Katso myös muu erityisesti lapsiperheille suositeltu ohjelma ja tutustu laajaan OFF-ohjelmistoon kokonaisuudessaan; voit kalenterinäkymässä hakea esityksiä myös päivämäärän perusteella.


Tiistain suositukset

Teatterikesän avajaisia vietetään tiistaina 6. elokuuta klo 12. Laikunlavalle nousevat muun muassa Eino Leinon eksät, Lumikki ja seitsemän kääpiötä sekä Hair-esityksen hippinuoriso. Avajaispuheen pitää ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme ja juontajana toimii näyttelijä Elisa Piispanen. Avajaisista kannattaa siirtyä suoraan Pääohjelmistoon kutsutun Les Dudes -ryhmän katuteatteriesitykseen Kulttuuritalo Laikun portaiden edustalle, jossa nähdään klo 13.15 festivaalien ensimmäinen Stories in the City -esitys. Katso muut esitysajat ja -paikat täältä.


Pääohjelmistossa on tiistaina vuorossa kolme esitystä:

Lion ja I'm LiquideCirco Aereon Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Shown ensimmäinen esitys nähdään tiistaina klo 18.30 TTT:n Eino Salmelainen -näyttämöllä ja toinen keskiviikkona klo 14.00 päivänäytöksessä. Marc Gassot'n tähdittämä riemastuttava esitys kunnioittaa perinteistä sirkusta maustaen sitä virtuoottisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä.

Kinetic Orchestran huumaavan fyysinen ja taistelulajien kamppailukieltä lainaava tanssiteos I'm Liquid valloittaa klo 18.30 Hällä-näyttämöllä; toinen esitys nähdään keskiviikkona klo 19.

Lippuja on vielä hieman jäljellä Milja Sarkolan Ryhmäteatterille käsikirjoittaman ja ohjaaman Harrietin esitykseen klo 20 TTT:n Suurella näyttämöllä. Arvostelumenestys Harriet tarkastelee Sarkolan äidin isoäitiin, Harriet Thesleffiin liittyvää dramaattista tarinaa ja sitä, miten erilaisia tulkintoja sadan vuoden aikana tapahtumista on tehty. Onko jokaisella oikeus omaan totuuteensa?  

Ohjelmateltan viikon käynnistää menneiden vuosien tapaan jo ajoissa loppuunmyyty Kaj Chydeniuksen avausesitys, mutta mukaan mahtuu vielä klo 21.30, kun näytteljä Pinja Hahtola marssittaa Seppo Honkosen ohjaamassa humoristisessa monologiesityksessä lavalle joukon Eino Leinon eksiä, joilla on sananen jos toinenkin sanottavana kansakunnan kaapin päälle nostetusta runoilijasta.


OFF Tampere -ohjelmistossa vieraita Georgiasta

Tiistaina Teatteri Telakalla nähdään klo 20 näyttävä vierailuesitys Georgiasta: A Rainy Day on kertomus miehestä, joka menettää alkoholin väärinkäytön vuoksi kaiken ympäriltään. Teoksen esityskieli on armenia, mutta kerronta pohjautuu fyysiseen esittämiseen, jota on helppo seurata kielestä riippumatta. Esitys pohtii paitsi alkoholismin vaikutuksia, myös sitä, miksi niin moni jää vaille apua. Kuinka ihminen voi pelastaa itsensä kohdassa, josta ei näytä olevan paluuta?


Menojen suunnittelussa apuna Tampere Events App -mobiilisovellus

Festivaalin ohjelmistotiedot löydät paitsi Teatterikesän verkkosivuilta, myös maksuttomasta Tampere Events App -mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa Google Play Storesta Android-laitteille ja App Storesta iOS-laitteille. Sovellus auttaa etenkin torstaina 8.8. Tapahtumien Yössä suunnistajia tapahtumien karttapaikannuksen avulla. Lue sovelluksesta lisää täältä.

<< Takaisin