Teatterikesän aikana lapsille menoa, meininkiä ja erilaisia esityksiä.

1.8.2019

OFF Tampere -ohjelmistosta ja torstain Tapahtumien Yöstä löytyy runsaasti erilaisia lapsille sopivia tapahtumia: on sirkusesityksiä, teatteria, pantomiimia ja muumeja! Pääohjelmiston esityksistä lapsia hauskuuttaa katuteatteriesitys.
 

Muumit, Risto Räppääjä ja Lumikki

Muumimuseo on näyttävästi mukana Teatterikesässä. Museolla pääsee osallistumaan opastetuille Muumit näyttämöllä -kierroksille ja animaatiotyöpajaanjossa saa toteuttaa oman pala-animaation!

Lauantaina 10. elokuuta koko perheelle sopivaa tekemistä riittää koko päiväksi, kun Muumimuseon Puutarhajuhla täyttää Sorsapuiston kesäisellä toiminnalla! Maksuton juhla tarjoaa musiikkia, teatteria, ruokaa ja juomaa, satutuokioita ja muumianimaatioita kaikenikäisille. Päivän aikana voi muun muassa pelata minigolfia, nauttia karusellin kyydistä, saunoa ja kylpeä paljussa sekä ottaa yhteiskuvia Muumipeikon ja Niiskuneidin kanssa.

OFFin kesäteatterikavalkadista lapsia ja lapsenmielisiä hauskuuttaa Risto Räppääjä ja villi kone -esitys, jossa Risto on jäänyt pelikoukkuun. Risto Räppääjän lisäksi päästään nauttimaan klassikosta, kun Kehitysvammaisteatteri La Strada esittää yhteistyössä Pirkanmaan Tanssiopiston ja Tampereen Musiikkiakatemian kanssa iki-ihanan koko perheen klassikon Lumikki ja seitsemän kääpiötä.
 

Sirkusta ja katuteatteria

Pääohjelmiston katuteatteriesitys Stories in the City on herkullinen yhdistelmä komediaa, sirkusta ja esiintyjien välistä kemiaa. Esiintyjinä ovat Pikku Kakkosesta suomalaisyleisölle tuttu teatterintekijä Senja Meriläinen ja muun muassa Cirque du Soleilille työskennellyt Philippe Dreyfuss.

Vauhdikkaita sirkusesityksiä lapsille tarjoilee Circus Ruska Festival. Amalgam yhdistää jongleerausta ja tanssia, ja Väliaikaista tuo nykysirkuksen urbaaniin kaupunkiympäristöön. Katusirkuksen perinteitä kunnioittavassa ja silkkaa pöljyyttä tihkuvassa esityksessä We are the Champions lentävät kukkaruukut, jalkapallot sekä ilmapallot. 

Pantomiimia ja improvisaatiota esittää duo Plip ’n Bob, jonka Laikunlavan 10. elokuuta esitystä suositellaan yli 7-vuotiaille. Yli 14-vuotiaille nuorille soveltuu mentalismia ja taikuutta yhdistelevät esitykset Joku juttu siinä oli / Oudot ihmeet.  Nuorisoa hauskuuttaa myös Pääohjelmiston sirkusta, mimiikkaa ja splätteriä yhdistelevä, Marc Gassot’n tähdittämä Lion – The Weird and Magical Abracadabra Circus Show.


Tapahtumien Yössä konsertti ja draamaseikkailu

Torstaina 8.8. juhlitaan festivaalin Tapahtumien Yötä. Klo 17 Koskipuiston Pikku Kakkosen puistossa SirkusrakkausPumpumin PellePändi esittää musarallin lapsille. Lastenkulttuurikeskus Rullassa (Keskustori 4) nähdään puolestaan Hörviäisiä etsimässä -draamaseikkailu klo 18.30. Esitys on avoin ja maksuton, alle kouluikäiset pääsevät osallistumaan aikuisen kanssa.

Tapahtumien Yön ohjelmistosta löytyy myös runsaasti muuta lapsiakin kiinnostavaa ohjelmaa. Amurin Työläismuseokorttelissa on ohjelmaa koko päivän, ja ohjelmasta lapsille suunnattua on erityisesti ulkoleikkikierros. Kehräsaaressa ilostuttaa käsityöpaja, ja Hämeenpuistossa voi osallistua PESU ry:n Koirakävelyyn.

Näiden lisäksi Tapahtumien Yössä on runsaasti erilaisia tanssi- ja musiikkiesityksiä, esimerkiksi sambakoulu União da Roseiran lasten ja nuorten esitys ja Pirkanmaan pyörätuolitanssijoiden esitys. Klo 21.30 Flamma tarjoaa perinteisen upean tulishow’n Näsinpuistossa.

 

<< Takaisin