Lonely City -projekti

Lonely City on Tampereen Teatterikesän, Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman ja Simon Fraser -yliopistossa työskentelevän ohjaaja James Longin pedagoginen yhteistyöhanke, joka käynnistyi alkukeväästä 2023. Yhteistyön tuloksena on syntynyt esityksiä sekä Vancouveriin että Tampereelle.

Tampereen Teatterikesässä nähdään kolme näyttelijäopiskelijoiden valmistamaa ja esittämää paikkasidonnaista teosta, jotka kiinnittyvät temaattisesti Longin Lonely Lonely Oh So Lonely -luentoesitykseen.

Esitysprosessien ohjaavina opettajina ovat toimineet Samuli Nordberg ja Pauliina Hulkko Tampereen yliopistosta sekä James Long Simon Fraser -yliopistosta.

Opiskelijoiden esityksiin on vapaa pääsy, ja ne kaikki on mahdollista nähdä peräkkäin sekä lauantaina 12.8. että sunnuntaina 13.8.

 

Lauantaina esityskierros kannattaa aloittaa kello 14.00 Tampereen rautatieasemalta, jossa on käynnissä 33 tuntia kestävä Eeva Rajakankaan ja Vilma Sippolan esitys Miten täältä pääsee Tampereelle?. Esitys alkaa lauantaina klo 9.00, ja päättyy sunnuntaina klo 18.00, ja sitä voi seurata vaikka aina ohikulkiessaan.

Asemalta on vain korttelin matka osoitteeseen Kyttälänkatu 14, ja siellä porttikongista sisäpihalle, jossa alkaa klo 14.30 Kasperi Kolan ja Katriina Lilienkampfin esitys Sisäpihalla. Tilan rajallisuuden vuoksi esitykseen voidaan ottaa vain 40 ensimmäistä. Esityksessä poltetaan tupakkaa. Emme suosittele esitystä lapsille.

Sisäpihalta on hyvin aikaa siirtyä kaupungin toiselle puolelle Näsinpuistoon, jossa alkaa klo 16.00 Aino Karlstedtin esitys Maatuja. Esitys alkaa Museo Milavidan pääovelta, ja sen aikana liikutaan puiston alueella. Mukaan kannattaa varata omat istuinalustat.

Maatujasta ehtii mainiosti Museo Milavidaan James Longin esitykseen Lonely Lonely Oh So Lonely, joka alkaa klo 17.00. Esitys on maksullinen, ja lauantain esitys on tällä hetkellä loppuunvarattu, mutta kannattaa tarkkailla tilannetta, sillä lippuja saattaa vapautua myyntiin.

 

Sunnuntaina esityskierroksen voi aloittaa Museo Milavidasta James Longin esityksestä Lonely Lonely Oh So Lonely, joka alkaa klo 12.30. Esitys on maksullinen ja lippuja on vielä muutama vapaana.

Longin esityksen jälkeen ilmaisesitykset aloittaa Aino Karlstedtin esitys Maatuja, joka alkaa Museo Milavidan pääovelta klo 13.45.

Näsinpuistosta ehtii hyvin osoitteeseen Kyttälänkatu 14 sisäpihalle, jossa alkaa klo 15.15 Kasperi Kolan ja Katriina Lilienkampfin esitys Sisäpihalla. Tilan rajallisuuden vuoksi esitykseen voidaan ottaa sisään vain 40 ensimmäistä. Esityksessä poltetaan tupakkaa. Emme suosittele esitystä lapsille.

Esityskierros kannattaa päättää rautatieasemalle, jossa Eeva Rajakankaan ja Vilma Sippolan esitys Miten täältä pääsee Tampereelle? on käynnissä vielä muutaman tunnin, klo 18.00 saakka.