Tiistain rikas tapahtumaspektri

7.8.2018

Laikunlavan avajaiset ovat täynnä tunnelmaa klo 12 alkaen. Luvassa on mm. teatterilegenda Seela Sellan juhlapuhe, bändi Lea Klemolan Baikal Brothers Ky -ohjauksesta sekä Ohjelmateltan avajaisillan hurmaava a cappella -yhtye Tuuletar.

Jos teatterin penkki tuntuu avajaisia houkuttavammalta, oiva vaihtoehto on klo 12.30 alkava Tytöt 1918 -suurmusikaalin esitys Tampereen Työväen Teatterissa tai klo 13 alkava uusinta Amor fatista, joka on kohtalon käsitettä saven avulla punnitseva kasvutarina.

Rotterdamilaisen teatterikollektiivi Wunderbaumin kokemus oli muutama vuosi sitten, että teatterin tekeminen ei enää yksinkertaisesti riittänyt, vaan maailmaa piti muuttaa paremmaksi konkreettisilla teoilla. Hällässä klo 16 nähtävä elokuva Stop Acting Now on dokumentaatio siitä, minkälaisiin ratkaisuihin ryhmän näyttelijät päätyivät ja millä seurauksilla.

Jos et ehtinyt maanantain Pääohjelmiston näytöksiin, tiistaina on mahdollista nähdä klo 16 uusinta itävaltalaisesta The Auditionista, joka esittää kiusallisen hilpeitä kysymyksiä siitä, kenelle lava kuuluu: miksi vammaisia näyttelee yleensä vammattomat näyttelijät ja mikä on sopiva määrä vammaisuutta valkokankaalla tai näyttämöllä.

Teltan ovet avautuvat ja myös ravintolafestivaali Encorebaana käynnistyy tänään

Keskustorin Ohjelmateltassa on tiistaista lauantaihin tonen toistaan sykähdyttävämpiä esityksiä. Kaj Chydeniuksen tiistain konsertti on jo loppuunmyyty, mutta kaikkiin muihin teltan konsertteihin on toistaiseksi lippuja jäljellä.

Loppukesän hämärtyvään avajaisiltaan sopii loistavasti klo 22 lavalle nouseva, suitsutettu ja omaperäinen vocal folk hop -yhtye Tuuletar. Helsingin Sanomissa oli juuri kattava juttu yhtyeestä (vain tilaajille), joka on esiintynyt niin Ruotsin kuninkaallisille kuin saanut kunnian olla Game of Thrones -trailerin musiikillisen maailman luoja.

Encorebaanan avaa chanson-tunnelmoinnilla Tuija Rantalainen Trattoria Tammerinpuistossa klo 18 alkaen ja laulaja-kitaristi Kanerva ravintola Tuopissa klo 21.

OFF Tampereessa kesäteatteritarjontaa ja historiaa

Lempäälän Nuorisoseuran Teatteri esittää Mielensäpahoittajan Suomi -näytelmän tiistaina Hakkarin kartanon puistossa. Haiharan ulkoilmanäyttämöllä Kaukajärvellä nähdään Kesäteatteri Lystin Pitkäjärveläiset, Sappeen kesäteatterissa Topi Sorsakosken elämästä kertova menestysmusikaali On kesäyö ja Rönnin kesäteatterissa Antti Tuurin tekstiin pohjautuva Kesäpainit.

Valkeakosken puolella nähdään upeissa maisemissa Suomen Kesäteatteri -musikaali Rakkaudella merkitty Jari Sillanpään elämästä. Keskiviikkona kesäteattereiden joukkoon liittyy myös Pyynikin kesäteatterin komedia Ehtoolehdon sankarit, joilla on esityksiä pitkin festivaaliviikkoa.

Tiistaina nähdään myös kolme Suomen itsenäisyyden ajan alkuun sijoittuvaa ja maan traagista historiaa tarkastelevaa esitystä: Museodraamaesitys Toivon tie, Tapaus Isomäki–From 1918 ja Lahtarit.

Toki OFF Tampereessa on myös paljon muuta ja mukana on muun muassa Legioonalaisteatteri, Tampereen Komediateatteri ja Tukkateatteri! Katso itse tiistain aikataulu tai suunnittele menosi OFF Tampereen koko ohjelmaa tutkien. 

<< Takaisin