Teatterikesän oheistilaisuuksissa kohtaavat mennyt, nykyinen ja tuleva

7.6.2018

Tampereen Teatterikesä juhlistaa pyöreitä vuosiaan myös teatterikatsomoiden ulkopuolella 6.–12. elokuuta.

Hair, Hamlet ja hellyyden hetket – Viisi vuosikymmentä Teatterikesää -näyttelyssä palautetaan mieleen esityksiä ja muistoja 1960-luvulta nykypäivään valokuvien ja yleisön kertomusten avulla. Näyttely on avoinna Kulttuuritalo Laikun Gallerissa 2.–28. elokuuta. Myös Ohjelmateltassa virkistetään muistia keskiviikkona 8. elokuuta teatterinjohtaja ja ohjaaja Maarit Pyökärin juontamassa Muistelot-tapahtumassa. Näyttelijät Esko Roine ja Auvo Vihro sekä kääntäjä-dramaturgi Jukka-Pekka Pajunen jakavat festivaalimuistojaan yleisön kanssa. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Uuden näytelmän ohjelma UNO sekä Teatterin tiedotuskeskus TINFO suuntavat katseen tulevaan yhteistyössä Teatterikesän kanssa. UNO järjestää verkostojensa ja Teatterikesän kanssa kaikille avoimen, suomalaiseen uuteen näytelmään ja sen lukemiseen keskittyvän tapahtuman. TINFOn, UNOn ja Teatterikesän Future is Present taas esittelee suomalaista teatteria ja nuoria tekijöitä festivaalin kansainvälisille vieraille.

Teatterialan järjestöjen tilaisuuksissa pohditaan ajankohtaisia ilmiöitä, kuten seksuaalista häirintää alalla, ammattilaisuuden merkitystä VOS-teattereissa sekä kaksikielisen teatterin kohtaamia haasteita. Festivaaliviikolla on myös mahdollisuus osallistua Nätyn live-kuunnelmaan sekä Lavastus- ja pukusuunnittelijoiden virtuaalinäyttelyyn.

Tutustu tarkemmin festivaalin oheistapahtumien antiin täällä.

 

 

<< Takaisin