Teatterikesän juuri julkistettu Pääohjelmisto juhlii rohkeuden teatteria

3.5.2019

Vuoden 2019 esitysten yhteinen nimittäjä on rohkeus, jonka alla niin kohdataan kuin puretaan erilaisia pelkoja, käydään kaikenlaisen rasismin kimppuun, päivitetään länsimaisen kulttuurin pohjalla olevia myyttejä ja mitätöidään vahingollisia stereotypioita.

"Festivaali juhlistaa siviilirohkeutta ja läsnäoloa, ja kutsuu katsojat saamaan elämänvoimaa vavahduttavista teatterielämyksistä.", linjaa festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaava trio, Hilkka-Liisa Iivanainen, Aleksis Meaney ja Tanjalotta Räikkä.

Kansainvälisiä vieraisiin lukeutuu Australiasta saapuva Hot Brown Honey, jonka politiikan ja hip hopin huumaava sekoitus purkaa kolonialismin historiaa ja ottaa voimaannuttavasti takaisin oikeuden omaan ääneen ja tarinaan.

Esittämisen ja todellisuuden välistä suhdetta teoksissaan tutkii eurooppalaisen teatterikentän kärkiohjaajiin kuuluva Milo Rau. International Institute of Political Murder ja Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles tuovat TTT:n päänäyttämölle useita näkökulmia hyödyntävän ja tositapahtumiin perustuvan rikoskertomuksen La Reprise.

Lisäksi kansainvälisiä vieraita saapuu mm. Iso-Britanniasta, Kanadasta, Sveitsistä, ja Ruotsista. Kotimaisessa ohjelmistossa nähdään tänä vuonna paitsi lukuisia teattereiden yhteistuotantoja, myös esityksiä esimerkiksi Kansallisteatterilta, Teatteri Jurkalta, Red Nose Companylta, Circo Aereolta ja Tanssiteatteri MD:ltä.

Tutustu Pääohjelmistoon verkkosivuillamme.

<< Takaisin