Tampereen Teatterikesän ilmaiset esitykset ilahduttavat jälleen

1.8.2022

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmistoista löytyy monenlaista ohjelmaa, joista kesäinen festivaalikansa voi nauttia ilmaiseksi. Tässä joitain nostoja OFF Tampereen sekä Tapahtumien Yön ohjelmistoista festivaaliviikkoa varten:
 

Circus Ruska Festival. Taidokkaiden ja laadukkaiden sirkusesitysten tähdittämä Circus Ruska Festival tuo OFFiin kolme esitystä, jotka esitetään festivaaliviikolla ke-la ilta-aikaan ja joihin kaikkiin on vapaa pääsy. Esityksissä käsitellään niin ihmisen kaipuuta kuin naiseutta sekä sukelletaan eurooppalaiseen katufestaritunnelmaan. Paikkoina toimivat Pakkahuoneenaukio (Rosa & Risto, MUIAT) sekä Bistro Vilja (Kesäyön kabaree).

Circus Ruska Festival: Akropatit | MUIAT. Kuva: Teemu Leppänen.


Puutarhakirjeitä. Hannimari Heinon ja Kristiina Wallinin samannimiseen kirjaan pohjautuva OFF-ohjelmiston lukuteatteriesitys käsittelee vuoden kiertoa puutarhassa ja elämänkiertoa ihmisessä. Kasvun ja lohdutuksen teemoja välittävä teos esitetään keskiviikkona 3.8. klo 15 ja torstaina 4.8. klo 17 Tahmelan Huvilalla.

Tanssiteatteri MD | Lauta – Board. Mielikuvituksellinen teos yhdistelee tanssia ja teatteria. Vakavia asioita kevyen humoristisilla liikkeillä käsittelevä esitys nähdään Tapahtumien yönä klo 12 Hämeenpuistossa, klo 14.30 Kirjastonpuistossa sekä klo 17 Olympia-aukiolla.

Tanssiteatteri MD | Lauta – Board. Kuva: Ville Oinonen.


Työttömien Teatteri | Hämähäkkimies. Sampsa Salon todellisuuspohjaiseen monologiin perustuva autofiktiivinen esityshybridi on uusi ja omaleimainen kokonaisuus. Esityksen pääosassa on pitkäaikaistyötön pätkätyöläinen Sampsa Salo, jonka työsuhteet eivät koskaan kestä, vaikka hakemukset ja ansioluettelo ovat hyvässä kunnossa. OFFiin kuuluva Hämähäkkimies esitetään Legioonateatterissa keskiviikkona 3.8. klo 18.00.

Akateeminen juomalaulutarjoilu. Tampereen Yliopiston Laulajien ja Teekkarikuoron lauluryhmät esiintyvät Tapahtumien Yönä yksin ja yhdessä. Luvassa taatusti viihdyttäviä juomalauluklassikoita klo 19 Pyynikin Brewhousessa, klo 20.30 teatteriravintola Telakassa sekä klo 21.30 panimoravintola Plevnassa.

SAMBASHOW! Taidokkaat soolot ja näyttävät koreografiat sävähdyttävät yleisöä Tapahtumien Yönä. Tuulahduksen karnevaalitunnelmaa ja kesän kuumimmat sambarytmit tuo Ratinan Olympia-aukiolle Sambakoulu União da Roseira klo 19.30.

SAMBASHOW! Kuva: Jonathan Melartin.


TamJazz Collective. Nauti jazz-tunnelmista Finlaysonin Palatsin terassilla niin klassikkokappaleiden kuin modernimmankin jazzin muodossa. TamJazz Collectiven mini-big band ilahduttaa jazzin ystäviä upeassa miljöössä Tapahtumien Yönä klo 20.00.

Ultra Vixen Hooptroop – Cycles. LED-valovanteiden ja silkkiviuhkojen sävyttämä vannetanssiteos sisältää näyttäviä temppuja ja kaunista tanssia. Tamperelaisen taiteilijaduon esitys nähdään Väinö Linnan aukiolla Tapahtumien Yönä klo 20.45 sekä 21.45.

Ultra Vixen Hooptroop – Cycles. Kuva: Linda Kaarakainen.


Tulipuisto. Perinteeksi muodostunut Flamman Tulipuisto-esitys juhlistaa Flamman 20. vuotta. Tamperelaisen tuliryhmän monipuolinen esitys yhdistää sirkusta ja teatteria ja rikkoo niiden rajoja. Tulipuisto esitetään Mältinrannassa Tapahtumien Yönä klo 22.

Tulipuisto. Kuva: Matias Ahonen.
 

Tutustu lisää OFF Tampereen ohjelmistoon.

Tutustu lisää Tapahtumien Yön ohjelmistoon.

<< Takaisin