Viimeinen ateria -näyttely

Tampereen A-Kilta Ry, Juhamatti Vahdersalon & Kööri-ryhmä

Juhamatti Vahdersalon ja Kööri-ryhmän yhteisnäyttely riippuvuuksista yhteiskunnassamme. Erityinen yhteisötaiteen prosessi huipentuu Laikun Aulagalleriaan. Teos on uudelleentulkinta Leonardo da Vincin “Viimeisestä ehtoollisesta” ja kuvissa käsitellään eri riippuvuuksia ja niiden moninaisia ilmenemismuotoja. Näyttely koostuu vaikuttavista ja herättelevistä valokuvista, musiikista, runoista ja teksteistä. Näyttely on nähtävissä Laikun aulagalleriassa 1.8.2023-13.8.2023.

Prosessin myötä muodostui luovista ihmisistä koostuva Kööri-ryhmä, joka oli kiinnostunut tuomaan näkyväksi tabuinakin pidettyjä aiheita taiteen kautta. Kööri tuotti näyttelyyn kuvia, biisejä ja runoja ajatuksella, kuinka monella tavoin riippuvuus voi ilmetä ja koskettaa meitä kaikkia. Kuvissa käytetty tekoäly mahdollisti osallistumisen prosessiin ilman, että tarvitsee kokea itsensä taiteelliseksi tai luovaksi.

Viimeinen ateria -näyttelyn pääteoksen lisäksi palkittu valokuvaaja Juhamatti Vahdersalo kuvasi kaksitoista potrettikuvaa eli yhden kuvan jokaisesta riippuvuutta kuvaavasta hahmosta. Vahdersalo itse kommentoi, että “projektissa konkretisoituu ajatus siitä, että kulttuuri edistää kansanterveyttä”.

© Kööri-ryhmä / Katukilta
© Kööri-ryhmä / Katukilta