Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

Katveenkuuntelijat

Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus

Meren ja kiven karuuteen,
kovuudessaan pehmeää kuin ilma /
virtaa tyhjiin tiloihin / väleissä, raoissa /
joista valo suuren syvänteen, kurottaa kohti kylmän siltaa /
Pitelee kiinni / aallot yllä /
meren kyyneleet, kuin pieniä hetkien tallentumia /
Aika on tuulen odotus / ennen kuin valon tuoksu herättää /
väreinä koskaan kohdattuina,
muistoina auringon ajalta.


Sinisyyden tyvenessä on tuulen odotus – esitys on musiikin, tanssin, videotaiteen ja luovan kirjoittamisen herkkä yhdistelmä. Se on kahden ihmisen yhteistyöllinen tutkimusmatka, tunnelmia yhteydestä ja poissaolosta. Sukellus sinisen sävyihin ja syvyyteen. Se on hetki ajassa, joka on sekä juuri nyt tässä että jo poissa. Se on kauneudenkokemuksen tarjoava esitys, kuin kurkistus toiseen maailmaan.

Elmeri Pörsti ja Saara Vaheristo ovat audiovisuaalista taidetta, tanssia ja kirjoittamista yhdistävä, filosofiaa opiskeleva taiteilijapariskunta, joka toimii nimellä Katveenkuuntelijat. Yhdessä he luovat taianomaisen musiikin, maalauksellisen videotaiteen ja toisesta maailmasta olevien tanssin ja tekstin avulla kokonaisvaltaisen esityksen jonka kauneuden äärellä saa hengähtää. Unohtaa ja muistaa.

Elmeri (artistinimeltään Manuel Meri) ottaa vastaan todellisuuden eteensä heittämiä ääniä ja sisällyttää ne osaksi musiikkiaan, joka on ylistys elämän ei-minnekkään-menemisen-hetkille. Videotaiteessaan hän kehystää musiikin synnyttämän tilan abstrakteilla, elävän maalauksen kaltaisilla liikkuvilla kuvilla.

Saara (esiintyessään Amanda Sarastus) kanavoi tanssin ja kirjoittamisen avulla näkyviin tarinoita toisesta maailmasta. Tanssiinsa hän ammentaa nykytanssista, improvisaatiollisesta tutkiskelusta, sekä intuitiivisesta yhteydestään butotanssiin. Tanssijana hän on runollinen, aistiva ja esiintyessään kokonaisvaltaiseen läsnäoloon pyrkivä.

Lue lisää Katveenkuuntelijoista 

© Elmeri Pörsti
© Elmeri Pörsti