Japanilainen Teehetki

Tampereen Chadō Urasenke Tankokai

茶道 eli teetaide on perinteinen japanilainen taidemuoto, joka nimensä mukaisesti keskittyy matcha-teen valmistamisen ympärille. Teetilaisuudessa vieraat nauttivat maljalliset teetä monivuosisataisen perinteen mukaisesti. Teetaide tarjoaakin harrastajilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kokemaan perinteistä japanilaista kulttuuria ja ajattelumaailmaa lähietäisyydeltä.

Järjestämme Tapahtumien Yössä yleisöesityksiä, joissa näytämme miten teetilaisuudessa toimitaan. Matcha-teestä kiinnostuneet voivat myös ostaa itselleen maljallisen teetä myyntipisteeltämme.

Toivotamme kaikki teestä tai japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi seuraamaan näytöksiämme Sorsapuistossa kello 18:00–19:30. Kerromme mielellämme myös lisää teetaiteesta ja Tampereen harrastusryhmästämme.

Teenäytökset ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille. Näytösten kesto on noin 15 minuuuttia. Mahdollisuus ostaa maljallinen matcha teetä sekä makeinen pientä maksua vastaan, maksutapoina käteinen tai tilisiirto. Tapahtumalla on säävaraus, ulkotiloista johtuen näytöksiä ei ole mahdollista järjestää sateella ja sade voi aiheuttaa myös koko näytöksen peruuntumisen.

Tutustu yhdistyksen nettisivuihin.

© Pauliina Pääskylä
© Pauliina Pääskylä