Dilemma

MASI TIITTA & TYÖRYHMÄ

Ohjaus ja teksti Masi Tiitta

Ystäviä? Rakastavaisia? Kaksi vain etäisesti toisensa tuntevaa? Arvoituksellinen kohtaaminen vie elämän suuria ja pieniä valintoja pohtivaan keskusteluun.

Helsingin Kaupunginteatterin Nykyesityksen näyttämöllä kantaesitetty Dilemma on teos kohtaamisesta ja valintojen vaikeudesta. Keskustelu ajautuu yhä uudelleen kysymyksiin vailla vastauksia. Kahden taitavan näyttelijän hienovireisessä duetossa kehonkielen sanattomiin viesteihin kätkeytyy kaiken muuttavan kohtaamisen mahdollisuus.

”Millaista koomisuutta, mutta myös kauneutta ja herkkyyttä, sisältyy arkisiin kohtaamisiin? Dilemma kutsuu katsojan viipyilevän vuoropuhelun äärelle pohtimaan toisin olemisen mahdollisuuksia”, ohjaaja Masi Tiitta kertoo.

Tiitta on aikaisemmin työskennellyt koreografina, esiintyjänä, dramaturgina ja toiminut erilaisissa työryhmissä. Hänen teoksiaan on esitetty tanssin, esitystaiteen ja kuvataiteen yhteyksissä mm. Baltic Circle -festivaalilla, Nykytaidetila Kutomolla, Mad House Helsingissä ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa.

”Minulle kirkastui jälleen, miksi läsnäoloon ja suoraan vuorovaikutukseen perustuvat taiteet ovat niin ilmaisuvoimaisia ja vaikuttavia kuin ne ovat.”
Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja -blogi

Lue Kielipuolen päiväkirja -blogikirjoitus kokonaisuudessaan täältä.