Catarina and the Beauty of Killing Fascists

FESTIVAL D'AVIGNON / TEATRO NACIONAL D. MARIA II

Teksti ja ohjaus Tiago Rodrigues

Tämä portugalilainen perhe tappaa fasisteja. On tappanut jo yli 70 vuotta. Tänään on juhlapäivä: perheen nuorimpiin kuuluvan Catarinan on tarkoitus ottaa osaa perinteeseen.

Mutta hän ei aio suostua.

Tiago Rodriguesin uuden näytelmän keskiössä on yksilön ja yhteisön vastuu demokratian tulevaisuudesta. Esitys haastaa pohtimaan, onko väkivallalla sijaa kamppailussa paremman maailman puolesta. Läsnä oleva ja lämpöä tulviva näyttelijäntyö sekä pelkistetyn kaunis näyttämökuva avaavat reitin tarttua suuriin teemoihin.

Näyttelijä, ohjaaja ja näytelmäkirjailija Tiago Rodrigues on noussut eurooppalaisen näyttämötaiteen eturiviin. Hän on Euroopan merkittävimpiin taidefestivaaleihin kuuluvan Avignonin taiteellinen johtaja. Catarina and the Beauty of Killing Fascists nähdään nyt ensi kertaa Suomessa.

"Se vilpitön, hienotunteinen tapa, jolla Rodrigues henkilöhahmojaan lähestyy, sulatti sydämeni. [...] Rodrigues ei ole mahtaileva ohjaaja: hän on sydämeltään humanisti, kiinnostunut empatiasta ja tavoista, joilla nykymaailma sabotoi sitä."
Laura Cappelle, New York Times 

Lue New York Timesin arvostelu kokonaisuudessaan täältä (englanniksi).

Winner of the Best Foreign Show Award UBU 2023 in Italy.
Winner of the Best Foreign Show Award from the Critics Association in 2023 in France.
Winner of the 2023 Giuseppe Bertolucci Price, Best feminine European actress for Béatriz Maïa.

Katso ohjaaja Tiago Rodriguesin haastattelu (englanniksi).