Ulkopuolella | PERUTTU

Sirkus Supiainen

Joensuulainen Sirkus Supiainen saapuu jälleen Tampereelle osaksi Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistoa! 

Sirkus Supiainen on yli 30-vuotias nykysirkusryhmä, joka toimii avoimin mielin ja eri taidemuotojen raja-aitoja kaataen sekä uskoo rajattomaan taiteeseen, rohkeaan kokeiluun ja vastavirtaan kulkemiseen. Sirkus Supiaisen ohjelmistossa on esityksiä kaikenikäisille, ja ryhmä kiertää esiintymässä myös pikkupaikkakunnilla, seuraintaloilla, kouluilla ja palvelutaloissa.

Ulkopuolella-teos on karhean humoristisesti vakava ideaalikone. Alkulähteenämme ovat sirkus ja musiikki. Syvennymme käsittämättömään ja etsimme syvää kansanperinnettä tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan huviretkelle tienpientareille, joissa resistanssia ei ole.

"Käsitteellinen mutta yhtä lailla kaikenikäisille sopiva Ulkopuolella-esitys. Rauli Katajavuoren teos tuo mieleen sekä muinaiset myytit että modernin tähtitieteen. Savuhämyssä pyöreän kuvun alla pallot muuttuvat planeetoiksi ja työmaalamput toisiaan kiertäviksi tähdiksi Olli Jalmari Vainionpään intensiivisen musiikin säestyksellä. Pallot jatkavat lumoavaa liikettään niin paraboloidipinnalla vieriessään kuin hengästyttävässä jongleerauksessakin. Vaikka esiintyjä jättää näyttämön, paikalle jäävät painovoima ja muut fysiikan lait. Kiehtovan kaunis liike jatkuu heilahdellen säännöllisen rytmin ja kaaoksen välillä." 
– Tenka Issakainen, Lapin Kansa 15.8.2018

Sirkus Supiainen