Kullan kaipuu

Teatteri Lysti

Isoäidin neliöiden virkkuu ja ompeluseuran hyvä henki menee uusiksi, kun kylille saapuu Malmikoirat. Maajussille morsian -ohjelmasta voittopotin saanut Armi joutuu kahden tulen väliin. Ompeluseura jakaantuu kahtia: puolesta ja vastaan. Jakaako luontoarvostus myös kylän kahtia? Tuleeko ja tarvitaanko pitäjään kaivos? Luonnonsuojelutoimet heräävät ja performanssia puuhataan. Ihmissuhteissa tapahtuu ja salaisuudet paljastuvat.

Tarina ihmisen tarpeesta löytää oma kulta, rakastaa ja tulla rakastetuksi. Se on tarina rahasta ja riippuvuuksista, jotka viettelevät ihmisen ahneuteen ja petoksiin. Paikkakunnalle suunniteltu kultakaivos aiheuttaa kyläläisten joukossa jakolinjoja, rikastumisen toiveita ja pelkoa
luonnon tuhoutumisesta.

– Kullan kaipuu sopii hyvin kesäteatteriin. Siinä on vauhdikas juoni, erilaisia ihmisiä ja koominen, joskin satiirinen tunnelmaviritys. Se on piikikäs komedia, kuvailee Anneli Kanto.

Romaanin pohjalta tekstin dramatisoi ja ohjaa Sari Lilliestierna. Hänestä on ihanaa tehdä Kannon tekstiä, sillä he ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä. Molemmat ovat tehneet teatteria myös Kesäteatteri Lystissä kuluneen 20 vuoden aikana.

Teatteri Lysti on Tampereella toimiva harrastajateatteri. Se on perustettu vuonna 2003, joten tänä vuonna 2023 Lysti täyttää jo 20 vuotta! Kesäteatterimme toimii Itä-Tampereella Kaukajärven rannalla, idyllisessä Haiharan taidekeskuksessa.