Kehräsaaren iltasoitto

Anne-Mari Kivimäki Trio

Anne-Mari Kivimäki on yksi Suomen kiinnostavimmista artisteista, joka on valloittanut konserttilavoja haitaritrancella. Hän on omaperäinen muusikko ja säveltäjä. Kivimäen musiikissa yhdistyy hypnoottinen syke, rahisevat arkistoäänitteet ja kaihoisan neuvostovalmisteisen Notka-haitarin soundi. Kivimäki kiertää yhtyeineen ja soittaa palkeen täydeltä musiikkia niin kotimaan keikkalavoilla kuin kansainvälisilläkin konserttiareenoilla.

Anne-Mari Kivimäki on esiintynyt ja edustanut Suomea kansainvälisillä festivaaleilla ja konserttilavoilla vuodesta 1997. Euroopan maiden lisäksi hän on kiertänyt laajasti Venäjällä. Lisäksi haitari on kuljettanut häntä Beniniin, Mosambikiin ja Yhdysvaltoihin.

Kivimäki voitti vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017 ja hänen albuminsa Lakkautettu kylä on saanut palkintoja ja ehdokkuuksia niin Saksassa kuin Suomessakin mm. Emma-ehdokkuus, vuoden kansanmusiikkilevy ja Preis der deutschen Schallplattenkritik. Levy ylsi arvostetulle World Music Charts Europe -listalle, sijalle 10. Kivimäki on säveltänyt musiikkia palkittuihin elokuviin mm. Wienin elokuvajuhlat paras VR 360° -elokuva 2018 Devil’s Lungs, Tampere Film Festival kotimainen kilpailu -valinta 2019 Sijaton sielu -lyhytelokuva sekä Kivimäen säveltämä, Suistamon Sähkön Kutsu-musiikkivideo voitti pääpalkinnon Oulun musiikkivideofestivaaleilla 2021.