Festivaalin lopputulema kertoo: Teatterikesän vetovoima on vahva

2.9.2016

Elokuussa järjestetyn Tampereen 48. Teatterikesän yleisömääräksi kirjataan 67 788. Luvussa ovat mukana kaikki festivaalin ohjelmistot ja tapahtumat: Pääohjelmisto, Ohjelmateltta, OFF Tampere, ravintolafestivaali Encorebaana, Tapahtumien Yö, avajaiset sekä keskustelut, seminaarit ja workshopit sekä suomalaista teatteria kansainvälisille ostajille esittelevä Finnish Showcase.

PÄÄOHJELMISTOSSA 19 LOPPUUNMYYTYÄ ESITYSTÄ

Pääohjelmiston katsojatavoitteet saavutettiin niin numeraalisesti kuin taloudellisestikin. Pääsylipullisten esitysten katsojamäärä kohosi 9 517:ään. Luvussa on hieman nousua viime vuodesta. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 19, joukossa neljä kansainvälistä. Katsomoiden täyttöaste oli 80,7 %.  

Eniten yleisöä keräsivät Reykjavikin kaupunginteatterin Lokki 1 036 katsojalla sekä Susanna Kuparisen politiikkakollektiivin ja Ryhmäteatterin Eduskunta III 1 016 katsojalla. Pääohjelmistossa kansainvälisiä teatteriryhmiä oli seitsemän ja kotimaisia 13, ja niillä 41 esitystä.

OHJELMATELTAN SUOSIKIT CHYDENIUS, KONTU JA WECKSTRÖM

Ohjelmateltan esityksiä nähtiin poikkeuksellisesti vain yhdeksän, kymmenettä esitystä ei järjestetty Eppujen Ratinan stadionin konsertin vuoksi. Teltan ohjelmisto keräsi katsojia kaikkiaan 1 703. Loppuunmyytyjä telttaohjelmiston esityksiä olivat Kaj Chydenius -ilta Kevätöistä unta, molemmat Eeva Kontu Feat. Lauri Viita -illat sekä Tiina Weckströmin ja Jussi Tuurnan esitys Tähän on tultu. Yhdessä Ohjelmateltta ja Pääohjelmisto kokosivat 11 220 katsojaa.

ENCOREBAANAN ILMAISESITYKSET SUOSITTUJA

Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa yhteistyössä järjestettävä ilmaistapahtuma ravintolafestivaali Encorebaana keräsi yhteistyökumppaneiden ravintoloihin yhteensä 1 295 katsojaa. Tänä vuonna suosituimmiksi nousivat lauluyhtye Aurinkoradio Ravintola Trattoriassa sekä Electric Beat Orgy Kivenheitossa. Ohjelmistoon kuuluivat myös Tampereen Sokoksen näyteikkunassa esiintyneet elävät mallinuket, Tanssiteatteri MD:n tanssijat.

25. OFF TAMPERE ENNÄTYSLUKEMIIN

25-vuotias OFF Tampere -ohjelmisto oli mahtavampi kuin koskaan ja katsojamäärä nousi 25 587:ään. Teatterikesän kanssa synenergian jakoi jo toisen kerran Cirkus Ruska -festivaali, jonka hienot katusirkusesitykset värittivät kaupunkikuvaa.

TAPAHTUMIEN YÖSSÄ SATOI

Tapahtumien Yön ohjelmisto oli laaja ja näyttävä, mutta sateinen sää yllätti. Järjestäviä tahoja oli kaikkiaan 79 tapahtumia yhteensä 209, joista suuri enemmistö, 147, oli ilmaistapahtumia. Kävijämäärä jäi odotettua pienimmäksi nousten kuitenkin 23 614 kävijään.

Kaikkiaan Teatterikesässä järjestetystä 414 esityksestä tai tapahtumasta 190 oli ilmaista ja festivaalin kokonaiskävijämäärä oli 67 788.

Tampereen Teatterikesä järjestetään ensi vuonna 7.–13. elokuuta. Pääohjelmiston teatteriesitysten etsintä tulevaa festivaalia varten on alkanut. Valinnoista vastaa taiteellinen johto Milja Sarkola, Miko Jaakkola ja uutena jäsenenä Erik Söderblom. Festivaalin toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl kuuluu taiteelliseen johtoryhmään työnsä puolesta.

<< Takaisin