Tapahtumien Yössä 8. elokuuta näyttämönä on koko Tampere

22.7.2019

Tapahtumien Yö ottaa torstaina 8. elokuuta haltuun Tampereen kadut ja puistot, museot ja galleriat, kirkot ja klubit. Tänä vuonna mukana on 92 toimijaa, jotka järjestävät yhteensä 207 tilaisuutta 66:ssa eri paikassa. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Vuodesta 1990 järjestetty Tapahtumien Yö on osa Tampereen Teatterikesää, joka järjestetään tänä vuonna 5.–11. elokuuta.

Päiväohjelmaa lapsiperheille

Päivällä järjestetään perheille sopivia näyttelyitä sekä musiikki- ja tanssiesityksiä ympäri kaupunkia. SirkusRakkausPumPumin PellePändi tarjoaa ohjelmaa Pikku Kakkosen puistossa, minkä jälkeen voi suunnata Lastenkulttuurikeskus Rullaan, jossa lapset pääsevät etsimään keijukaisten sukuun kuuluvia Hörviäisiä. Perinteisiä pihaleikkejä voi kokeilla koko perhe Amurin työläismuseokorttelissa. 

Circus Ruska Festivalin ohjelmistoon kuuluvat Sokos Hotel Tornin edustan akrobatiaesitys Väliaikaista sekä Tullikamarin aukion urheilullinen We Are The Champions -show, jossa lentelevät niin jalkapallot kuin kukkaruukutkin.

Perinteikkäät tapahtumat edelleen mukana

Suomalaisessa ja Akateemisessa kirjakaupassa haastatellaan tuttuun tapaan ajankohtaisia kirjailijavieraita. Lukuisat museot – kuten Vapriikki ja Työväenmuseo Werstas – osallistuvat tapahtumaan näyttelyiden ja opastettujen kierrosten kera.

Myös seurakunnat osallistuvat vuosittain Tapahtumien Yöhön. Aleksanterin kirkossa kajahtaa tällä kertaa Iskelmämessu ja keskustorin Vanhassa kirkossa Safka Aid -konsertti, jossa asunnottomien yön ruokatempaukseen varoja keräävät muun muassa Knucklebone Oscar ja Tuure Kilpeläinen.

Elokuvakerho Monroen Valokino palaa Deli 1909 & Wine -baariin ja Arthouse Cinema Niagarassa nähdään Cinemadrome Unknownin yllätyselokuva. Viime vuosien ylivoimaisesti suosituin tapahtuma on ollut Flamman tulishow, joka levittäytyy tänä vuonna ympäri Näsinpuistoa. Perinteikkäiden osallistujien kaartiin kuuluu myös Tampereen Tähtitorni, jossa puolenyön molemmin puolin on mahdollista ihastella elokuun tähtitaivasta.

Musiikkia, runoutta ja tanssia

Tampereen ravintoloissa ja baareissa on Tapahtumien Yön aikana runsaasti ohjelmaa: Jack the Roosterissa esiintyy nosteessa oleva Flanelli-yhtye ja Bar K:ssa jazzahtava Billiejoelina-duo. DJ tanssittaa Klubilla aina aamuyöhön asti, ja alkuillasta lavalle nousee esiintyjiä kuoro- ja ukulelekokoonpanoista aina afro- ja bollywood-tanssiesityksiin sekä paikalliseen rap-musiikkiin saakka. Klassisen musiikin ystävien kannattaa puolestaan suunnata Milavidaan ja Finlaysonin alueelle. Yo-talon stand up -klubilla yleisöä naurattavat "Suomen Hauskimmat Mamut", Mebe ja Fathi.

Tanssia Tapahtumien Yössä on nähtävillä runsaasti sekä ulkona että sisätiloissa. Scandinavian Funks kaksikko esiintyy improvisoiden kävelykadulla ja Siperian aukiolla nähdään kolmen eri tanssiseuran esitykset. Laikunlavalla rytmin mukaan vie União da Roseiran sambaesiintymiset. Laikunlavan esitysten ajaksi tai jälkeen voi istahtaa G Livelabin terassille, jossa mielenkiintoiset urbaanin musiikin DJ-vieraat soittavat yöhön asti.

Runonlaulua ja kantelemusiikkia tarjotaan Bar Omassa Pikilinnalla, jonka sisäpihalla on päivän aikana musiikkiesitysten kyydittämä kirpputori. Sanataidetta esittelevät lisäksi Runoryhmä Rutistus Telakalla, Viitapiiri Tallipihassa ja Runoryhmä Taru Kumppanuustalo Arttelilla.


Toimintaan pääsee mukaan myös yleisö

Useissa tapahtumissa myös yleisö pääsee osallistumaan: Tampere Roller Derbyn diskossa tanssitaan rullaluistimilla ja Teekauppa Veiströmin Teekuppijuoksussa tasapaino on valttia. Tanssin ystävät kokoontuvat Tanssiseura Hurmion kaupunkitansseihin tai Azúcarin salsatapahtumaan Tullikamarin aukiolla. Äänidyykkarit tarjoaa jännittävän äänikävelyn, joka lähtee Väinö Linnan aukiolta. Maailman saunapääkaupunki Tampereen yleiset saunat pysyvät lämpiminä koko illan muun muassa Rajaportilla ja Kumppanuustalo Arttelilla.

Koko ohjelmisto löytyy osoitteessa:
www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/tapahtumien-yo/


Lisätiedot: 

Tapahtumien Yön tuotantosuunnittelija
Leo Van Aerschot
leo.vanaerschot@teatterikesa.fi
p. 0400 635 220

 

<< Takaisin