Tapahtumien Yö valtaa kadut, torit ja puistot

19.7.2016

Tiedote vapaa julkaistavaksi 19.7.2016 klo 10.00

 

Torstaina 4.8. järjestettävässä Tampereen Teatterikesän Tapahtumien Yössä on jokaiselle jotakin: taidetta, musiikkia, tanssia, kirjallisuutta, elokuvia, käsitöitä, museoita, urheilua, syömistä, juomista… Ympäri kaupunkia levittäytyvään Tapahtumien Yöhön antavat panoksensa tänä vuonna 77 ryhmää 195 esityksellään. Tapahtumapaikkoja on yhteensä 57.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Tapahtumien Yön ohjelmasta löytyy monia tuttuja elementtejä edellisiltä vuosilta, mutta myös jotain aivan uutta. Tampereen seurakunnat järjestävät perinteisesti tapahtumia Tampereen kirkoissa, kuten soul-messun Aleksanterin kirkossa. Suomi-soulin kuninkaaksikin tituleerattu Sami Saari vastaa illan musiikista yhdessä Sonics-orkesterin kanssa. Monissa Tampereen museoissa järjestetään opastettuja kierroksia näyttelyihin. Suomalainen kirjakauppa ja Akateeminen kirjakauppa tuovat Tampereelle kattavan valikoiman kotimaisia kirjailijavieraita.

Mielenkiintoisia uutuuksia löytyy esimerkiksi Hämeenpuistosta kaksin kappalein: Tampereen Työväen Teatteri esittää taltioinnin Sirkku Peltolan komediasta Yksiöön en äitee ota. YLEn taltioimaa esitystä pääsee katsomaan Hämeenpuiston ulkoilmakinossa. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry puolestaan järjestää koirakävelyn Hämeenpuistosta Pyynikille. Noin neljän kilometrin mittainen lenkki kuljetaan karvaisten ystävien kanssa Pyynikin kauniiden maisemien läpi Rosendahlin rantaan.

Kokeile Roller Derbyä, souda Sorsalammessa

Tänä vuonna mukana on monia tapahtumia, joihin pääsee itse osallistumaan. Tampere Roller Derby järjestää Tammelantorilla näytösottelun lisäksi Open Skaten, jossa voi vetää rullaluistimet jalkaan ja kokeilla, kuinka luistelu sujuu. Hämeen partiopiirin #koe#elämys@partio-tapahtumassa soudellaan Sorsalammella, ja Pyynikin kirkkopuistossa bongataan lepakoita Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry:n kanssa. Kaupin Tähtitornissa voi puolestaan ihailla ja opiskella tähtikuvioita kaukoputkella.

Pakkahuoneenaukiolla toinen toistaan huikeampia esityksiä aina yöhön asti

Circus Ruska Festival tarjoaa Tapahtumien Yön yleisölle huikeita sirkusesityksiä Pakkahuoneenaukiolla. Riemastuttava Taikuri-Marko valloittaa koko perheen, ja Circus Ruskan #MikäKesä2016:n juniorit ovat varustautuneet Suomen kesään pilkkihaalarein ja uimaleluin. Nykysirkusta, mediataidetta ja elektronista musiikkia yhdistelevässä Nuanc3dissa kineettinen sensori nappaa esiintyjien liikkeet ja heijastaa ne isolle valkokankaalle reaaliaikaisena videokuvana. Pakkahuoneenaukiolla pidetään myös pirskeet Pirske Jazz Bandin tahdittamana, ja illan päättää Tapahtumien Yön konkari, Flamma, uudella tulishow´llaan.

Tapahtumien Yössä suunnistaminen on entistä helpompaa!

Tapahtumien Yön ohjelma löytyy nyt myös Eventmore-mobiilisovelluksesta. Sovelluksen avulla eri tapahtumien välillä navigointi on helppoa ja itseä kiinnostavia esityksiä voi hakea vaikka aihepiireittäin tai kartalta oman sijainnin mukaan. Tapahtumien Yön ohjelman voi ladata ilmaiseksi Eventmoren sivulta.

 

Tapahtumien Yön ohjelma kokonaisuudessaan Tapahtumien Yön ohjelmistosivulla.

 

Lisätietoja: Tuotantoassistentti Jenna Jyrkiäinen | tapahtumienyo@teatterikesa.fi | 03 222 8536


 

<< Takaisin