Tampereen Teatterikesälle Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahaston tunnustuspalkinto

8.8.2018

Tampereen Teatterikesä välittää Olavi Veistäjän rahaston tiedotteen, joka on julkaisuvapaa ke 8.8.2018 klo 19.00.

= = = = = = = = = = = =

Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahaston tunnustuspalkinto myönnetään tänä vuonna  50 vuotta täyttävälle Tampereen Teatterikesälle.

Olavi Veistäjän rahasto jakaa ylimääräisen tunnustuspalkinnon Tampereen Teatterikesän juhlavuonna huomionosoituksena paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävälle, uusiutumiskykyiselle esittävän taiteen festivaalille. Kymmenentuhannen euron suuruinen palkinto luovutetaan Teatterikesän 50-vuotisjuhlassa 8.8.2018.

Tampereen Teatterikesä

Tampereen Teatterikesä on 50-vuotisen toimintansa aikana kasvanut ja monimuotoistunut kansainvälisesti arvostetuksi esittävän taiteen festivaaliksi, joka on nuori sielultaan. Teatterikesä on onnistunut säilyttämään paikkansa tamperelaiskatsojien sydämissä.  Se on paikkakuntalaisten oma festivaali, jonka aluetaloudellista ja sosiokulttuurista vaikuttavuutta ei pidä unohtaa.  

Mikään esittävyys ei ole Teatterikesälle vierasta. Hyvin verkostoituneen festivaalin sateenvarjon alla tapaa vuosittain suuri joukko alan ammattilaisia ja harrastajia. Pienoinen ihme on se, miten suhteellisesti ottaen pienellä budjetilla laadukasta ohjelmistoa festivaaliyleisöille Tampereella tarjotaan. Festivaalin suojissa tapahtuu myös suuri määrä off-ilmaisohjelmistoa, ja osallistumiskynnys festivaalille on matala.

Tampere tunnetaan Teatterikesästään myös maailmalla. Tapahtumaan tulee vuosittain suuri joukko ulkomaisia ammattilaiskatsojia, jotka haluavat tietää, mitä suomalaistodellisuudessa tapahtuu. Tampereen Teatterikesä tekeekin tärkeää työtä myös kansainvälisen vuorovaikutuksen ja verkostoitumisen edistäjänä.

Professori Olavi Veistäjä (1908–1988) oli Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies ja tamperelainen kulttuurivaikuttaja. Tampereen Teatterikesä syntyi Olavi Veistäjän ideasta suomalaisen teatterin monimuotoiseksi läpileikkaukseksi. Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahasto perustuu Tampereen Teatterikerhon, Aamulehden, Olavi Veistäjän ja Tampereen kaupungin lahjoituksiin. Rahaston tarkoituksena on jakaa Olavi Veistäjä -palkintoja valtakunnallisesti merkittävistä teatteriteoista sekä edistää teatteritaidetta.

Lisätiedot:
Martti Silvennoinen, Olavi Veistäjän rahaston hoitokunnan puheenjohtaja, puh. 0400 702 535

 

<< Takaisin