Tampereen Teatterikesä alkaa maanantaina 7. elokuuta

4.8.2017

Järjestyksessään 49. Teatterikesä tuo teatterin juhlan Tampereelle 7.–13. elokuuta. Tämän kesän pääohjelmiston esitykset nostavat esiin tarinoita ja kohtaloita, jotka harvemmin pääsevät sinne, missä kansallisen identiteetin ydin muodostuu. Monissa esityksissä myös pohditaan, miten yhteisöt syntyvät, ja ketkä niihin mahtuvat. Teatterikesä on mukana Pirkanmaan festivaalien Sananvapauden tarina -hankkeessa, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Ohjelmisto heijastaakin monipuolisesti vapauden teemaa.

Pääohjelmiston avaa maanantaina 7. elokuuta belgialaisen Miet Warlopin Fruits of Labor, joka on sekoitus performanssia, installaatiota, runoutta ja rock-konserttia. Maanantaihin mahtuu myös Hype-kollektiivin niin ikään poikkitaiteellinen teos Father Fucker, jonka ohjauksesta vastaa Sara Melleri.

Viikonlopulle sijoittuvat festivaalin kansainväliset isojen näyttämöiden teokset. Teatterikesä saa vieraakseen yhden maailman vaikuttavimmista underground-teattereista, Belarus Free Theatren, jonka perustajat asuvat maanpaossa Briteissä, ja ryhmä toimii Valko-Venäjällä maan alla poliittisen vainon takia. Ryhmä tuo festivaalille esityksensä Burning Doors. Toinen suurtuotanto on Ruotsin tunnetuimman nykytanssiryhmän Cullberg-baletin Protagonist, joka huipentaa festivaaliviikon. Esitys nähdään sunnuntaina Tampere-talon suuressa salissa.

Pääohjelmistossa on tänä vuonna mukana yhteensä 19 produktiota. Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailevat muun muassa Kansallisteatteri, Riihimäen Teatteri sekä Rakastajat-teatteri. Pääohjelmiston esitykset on valinnut taiteellinen johtoryhmä, johon kuuluvat Milja Sarkola, Miko Jaakkola ja Erik Söderblom.

Festivaalin kokonaisuuteen sisältyvät pääohjelmiston lisäksi musiikkipitoinen Ohjelmateltta, Pirkanmaan Osuuskaupan ja Sokos Hotels Tampereen kanssa yhteistyössä järjestettävä ilmaistapahtuma ravintolafestivaali Encorebaana, kaupungin valloittava torstain Tapahtumien Yö sekä fringe-ohjelmisto OFF Tampere. OFF-Tampereen myötä Teatterikesä saa vieraita myös Kiinasta asti, kun ohjelmistossa esiintyy Fudan yliopiston ja Shanghain teatteriakatemian kokoama teatteriryhmä, Fudan Drama Troupe.

Kaikkiaan Tampere täyttyy festivaalin aikana yli 300 eri tapahtumasta, ja mukaan mahtuu myös runsaasti ilmaistapahtumia.

Festivaalin avajaiset tiistaina 8.8.

Teatterikesän avajaisia vietetään Laikunlavalla tiistaina 8.8. alkaen klo 12. Avajaistervehdyksen tapahtumalle tuo näyttelijäntaiteen professori ja näyttelijä Elina Knihtilä. Pääohjelmiston esittelee taiteellinen johtoryhmä. Avajaisissa kuullaan ja nähdään myös otteita festivaalin ohjelmistoista.

 

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, p. 040 5944 600
Tiedotus- ja markkinointivastaava Tiina Hurskainen,  p. 040 865 5852

<< Takaisin