Ohjelmateltassa tunnelmaa runoudesta rokkiin ja teatterista iskelmään

4.5.2017

Tampereen keskustorille kohoavan Ohjelmateltan tapahtumaviikon avaa tiistaina 8. elokuuta säveltäjä Kaj Chydeniuksen koostama konserttikokonaisuus. Chydenius juontaa ja säestää luontolyriikan ympärille kootun Rakkauden kaivo -konsertin, jonka solisteina ovat näyttelijä-laulajat Minja Koski ja Jussi-Pekka Parviainen.

Toimittaja Kimmo Oksasen kirjaan perustuva esitys Kasvonsa menettänyt mies nähdään tiistain myöhäisillassa. Näyttelijä Puntti Valtonen ja muusikko Safka Pekkonen tuovat Kari Paukkusen ohjauksessa lavalle lämpimän ja humoristisenkin esityksen kärsimyksestä ja siitä selviytymisestä.

Keskiviikkona 9. elokuuta illan avaa Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen duo. Älä jätä sinua yksin -nimisen esityksen inspiraation lähteenä ovat toimineet muun muassa Aino Suholan ja Eva Klemanin runot. Esityksen näyttämöohjauksesta vastaa Osku Heiskanen.

Keskiviikon myöhäisillassa lauteille nousee rockmuusikko Tuomari Nurmio, jonka tuoreelta studioalbumilta Dumarillumarei kuullaan valikoituja paloja. Ohjelmateltassa ovat mukana Nurmion luottomuusikot, eli komppiryhmä Spuget sekä Blosareina tunnetut puhaltajat.

Tampereen Tapahtumien Yön käynnistää torstaina 10.8. rakastettu iskelmätähti Eino Grön. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Grön aloitti esiintyvän taiteilijan uran. Hänen kanssaan iskelmiä ja tangoja tulkitsee pianisti Marian Petrescu.

Helsinkiläinen Riskiryhmä ottaa Tapahtumien Yönä lavan haltuun klo 18. Improvisaatioshow SNAP –leipää ja sirkushuveja kommentoi päivän kuumimpia puheenaiheita ja some-ilmiöitä. Yleisö voi  ehdottaa ryhmälle omia aiheita Instagramissa tai Facebookissa hastagilla #snapteatterikesa. Illan improkaartiin kuuluvat Elina Aalto, Ushma Karnani, Rosanna Kemppi ja muusikko Tuomas Hautala. Esityksen ohjauksesta vastaa Hilkka-Liisa Iivanainen.

Perjantaina Ohjelmateltan avaa näyttelijä-laulaja Jonna Järnefelt, joka esittää Jussi Tuurnan orkesterin säestyksellä paitsi omia, myös muiden tekstejä. Konsertin nimi onkin Omaa ja lainattua. Luvassa on lauluja ihmisyydestä ja kohtaamisista – molemmilla kotimaisilla kielillä.

Perjantai-illan huipentaa skiffle-viihteen kiistaton kotimainen tähtikombo, Werner Bros. Tuukkasen veljekset juhlivat teltassa railakkaasti pyöreitä teemalla 30 vuotta 100-vuotisessa Suomessa. Luvassa on hulvattomia sovituksia sekä kotimaisen että kansainvälisen viihdeperinteen helmistä.

Ohjelmateltan viikon huipentaa lauantaina 12.8. kaksi kertaa esitettävä konserttikokonaisuus, johon on koottu Tämän vuosituhannen näyttämömusiikkia. Illassa kuullaan Eeva Kontun, Anna-Mari Kähärän ja Jussi Tuurnan teatterisävellyksiä muun muassa musikaaleista Viita 1949, Häräntappoase  ja Homo!. Säveltäjät ovat kutsuneet illan solisteiksi sellaisia musiikkiteatterin huippunimiä kuin Maria Ylipää, Janne Marja-aho ja Tiina Weckström. Lisäksi konsertissa esiintyy tamperelaisten musiikkiteatterinäyttelijöiden juuri perustama Tampereen Taiteellinen Kuoro.

Ohjelmateltan ohjelmistosuunnittelijana on toiminut Mervi Paavilainen.

Lisätiedot:

Tiedotus- ja markkinointikoordinaattori Satu Keltanen p. (03) 214 0992 satu.keltanen@teatterikesa.fi                                

Tuotantosuunnittelija Sari Satama p. 041 489 6767 sari.satama@teatterikesa.fi

<< Takaisin