OFF Tampere tuo Teatterikesään klassikoita, sirkusta ja fyysistä teatteria

28.6.2017

26. kertaa järjestettävässä Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistossa on mukana 39 esiintyvää ryhmää ja 104 esitystä tapahtumaviikon aikana. Esiintymässä on niin kotimaisia kuin kansainvälisiä ryhmiä – harrastajista ammattilaisiin ja nuorista lupauksista konkareihin. Tänä vuonna OFFin ohjelmisto sisältää paitsi klassikoita, myös uutta sirkusta, huumoria ja politiikkaa. Kaukaisimmat esiintyjät saapuvat Kiinasta, Irlannista ja Espanjasta.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy myös OFF Tampereessa

Vuoden 2017 OFF Tampereessa nähdään useita historiallisia teoksia 100-vuotisen Suomen kunniaksi. Pyynikin kesäteatterin Niskavuoren nuori emäntä on raikas musikaali Hella Wuolijoen klassikkonäytelmästä, jonka teemoja ovat rakkaus, perhe ja suvun kunnia.

Sotahevonen puolestaan on Arto Paasilinnan käsialaa ja tänä kesänä Lempäälän Nuorisoseura ry uudelleensovittaa näytelmän Lempäälän Hakkarin kartanon puistoon. Esitys tuo tuulahduksen ankaraa talvea keskelle kesää ja muistuttaa inhimillisyyden sekä ystävyyden tärkeydestä vaikeina aikoina.

Kiinalainen Fudan Drama Troupe hurmaa fyysisellä teatterilla

Ensimmäistä kertaa OFF-ohjelmistoon saapuu teatteriryhmä Kiinasta, Sanghaissa sijaitsevasta Fudan yliopistosta. Fudan Drama Troupe käsittelee fyysisen teatterin välityksellä yhteyden saamista muihin ihmisiin rutiinien täyttämässä, kiireisessä maailmassa. Esityksessä 1925 • Me ei ole vuorosanoja, joten se sopii kaikille.

Huumoria OFF Tampereeseen tuo Laboratorioteatteri Fennica

Laboratorioteatteri Fennican teatteriryhmä edistää näyttelijätyön tutkimusta sekä sen kehittämistä. Pitkän linjan toimija tuo OFFiin huumorintäytteisen esityksen Maxim Teljakovin Viikset. Esitys yhdistää rohkean hullunkurisesti taiteen ja tosielämän; ottaa totta sieltä, tarua täältä ja keksii loput itse.

Circus Ruska Festival viihdyttää tänäkin vuonna Teatterikesässä

Circus Ruska häikäisee myös tänä vuonna useilla eri sirkustaiteen kokoonpanoillaan. WireDo & Soundbarrier muodostavat esityskokonaisuuden, jossa yhdistyvät japanilainen sidontataide shibari, nuorallatanssi sekä sirkus, johon on sisällytetty ruoska. Esitys nähdään Sorin Sirkuksella 12. elokuuta. Saman iltana perinteinen Circus Carnival Club valtaa Tullikamarin Klubin.

Saamme nauttia myös kansainvälisistä sirkustaiteilijoista, sillä Ruskan mukana Teatterikesään saapuvat espanjalainen pelleduo La Bella Tour sekä irlantilainen Colm O'Grady, joka hurmaa improvisoidulla ja huumorintäytteisellä katuesityksellään. Tamperelainen sirkustaiteen ammattilainen Laura Tikka esiintyy ympäri maailmaa ja palaa tänä kesänä hämmästyttämään myös Teatterikesän yleisöä.

Teatteri Siperian poliittinen teos ilmastonmuutoksesta

Eikä kukaan meitä enää etsi on Teatteri Siperian 10-vuotisjuhlanäytelmä, joka on samaan aikaan paitsi ajankohtainen, myös koskettava ekologinen kannanotto. Vakavaa aihetta käsitellään lohdullisesti huumorin avulla samalla kun esitys pyrkii herättämään katsojassa ajatuksia.

 

Koko OFF Tampereen ohjelma löytyy osoitteesta
www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/off-tampere

 

Lisätiedot:
Tuotantosuunnittelija Valpuri Jurvelin p. 044 476 5257 off@teatterikesa.fi

 

<< Takaisin