OFF Tampere mahtavampi kuin koskaan

7.7.2016

Tiedote vapaa julkaistavaksi 7.7.2016 klo 10

 

Perinteisistä sirkushuveista draaman syviin vesiin

25. kertaa järjestettävässä Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistossa on mukana ennätykselliset 52 esitystä ja 44 esiintyvää ryhmää – harrastajista ammattilaisiin ja nuorista lupauksista konkareihin. Teatterikesäviikolla kuullaan upeita monologeja, nähdään meneviä sirkusesityksiä ja puhuttelevaa tanssitaidetta sekä lisäksi klassikoita, uusia teoksia ja komediaa eri puolilta Suomea ja aina Japanista saakka.

Monikulttuurisuuden äärellä

Teatteri Telakka tuo OFFiin Irakista pakolaisena Suomeen tulleen kirjailija ja elokuvaohjaaja Hassam Blasimin esikoisnäytelmän Digihattupelin. Digihattupeli on myös vuoden teatteriksi 2016 valitun Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmä, joka on yhteistuotanto virolaisen Tartu Uus Teaterin kanssa.

Monikulttuurisuutta Teatterikesään luo myös Karis Bächeha -ryhmän esitys Kirjeitä. Hervannan elokuvateatterilla esiintyvä Karis Bächeha, eli Karijärven pojat, koostuu Karijärven tukikodin alaikäisistä, ilman vanhempiaan maahan tulleista turvapaikanhakijoista. Sanna-Kaisa Hjorthin ohjaama esitys on kollaasi ikävästä, läheisyydestä, tunteista ja toiveista. Kirjeitä palkittiin tänä keväänä stipendillä valtakunnallisessa nuorten teatteritapahtumassa Teatriksessä.

Mestari Ichinosuken Rakugo-show Japanista

Tampereelle saadaan harvinaista herkkua Japanista, kun Mestari Ichinosuke esittää perinteistä japanilaista komediaa rakugoa Vanhalla Kirjastotalolla. Rakugo on verrattavissa amerikkalaiseen tilannekomediaan – kuitenkin sillä erolla, että useiden näyttelijöiden sijaan yksi näyttelijä esittää kaikki roolit. Esitys on tekstitetty suomeksi.

Mystiikka ja nukketeatteri kohtaavat Onkiniemen vanhalla voimalalla

OFF tarjoaa myös Suomen kärkiluokan nukketeatteria, kun trio Rajala–Käppi–Räikkä tuo Onkiniemen vanhaan voimalaan teoksensa Räähkän luku – Kauhunukkemystikaali. Myöhäisiltaan sijoittuvassa, aikuisille suunnatussa nukketeatteriesityksessä kuullaan kahden pakanallisen, jouhikon ja nuken, dialogi. Alma Rajalan ohjaama esitys on sekoitus nukketeatteria ja äänitaidetta. Äänimaailman esitykseen on luonut muusikko Pekko Käppi.

Circus Ruska Festival jälleen osana Teatterikesää

Circus Ruska Festival esittelee tänä kesänä mielenkiintoisimmat ja puhuttelevimmat esitykset sirkustaiteen maailmasta.

Capilotractées on Elice Abonce Muhosen ja Sanja Kososen nykysirkusesitys, joka pohjautuu perinteisen sirkuksen hiuksistaroikuntatekniikkaan. Esitys nähdään Sorin Sirkuksella, Teatterikesäviikon lauantaina ja sunnuntaina. Ruskan mukana Teatterikesään matkustavat myös #MikäKesä2016 sekä Sisus: Mosh split, jonka naisenergia valtaa Pakkahuoneenaukion lauantaina.

Pakkahuoneenaukiolla nähdään myös nykysirkusesitys Nuanc3d, jossa esiintyjien liike ja sensoriteknologiaan pohjautuva mediataide luo teokseen voimakkaan visuaalisen maailman. Luvassa lisäksi valloittava esitys jonleeraavalta taikurilta, tamperelaiselta Taikuri-Markolta. Perinteisesti Circus Ruska Festivalin päättää Klubilla järjestettävä Circus Carnival Club, jossa esiintyy muun muassa balkanbändi 1,2 Dixie.

Hurma Monologifestivaali

Kuudennen kerran järjestettävä Hurma Monologifestivaali ottaa paikkansa jälleen luonnon keskellä, Tampereen Sorilassa Hurman vanhalla kansakoululla. Yksinpuhelun kärkeä festivaalilla edustavat mm. näyttelijät Ria Kataja ja Katariina Havukainen.

 

Tutustu koko ohjelmistoon OFFin ohjelmistosivulla.

 

Lisätietoja: Tuotantoassistentti Heidi Luukkonen | off@teatterikesa.fi | 03 222 8536

<< Takaisin