Miniteatterikesä Mäntässä tuo kesän keskelle marraskuuta – tapahtuma alkaa ensi viikolla

10.11.2017

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä toteuttama Miniteatterikesä Mäntässä tarjoaa 15.–19. marraskuuta kattauksen kotimaisen teatterin helmiä. Miniteatterikesä on uusi avaus ja yhteistyöhanke, jossa kuvataide ja esittävä taide kohtaavat.

Miniteatterikesän aloittaa keskiviikkona 15. marraskuuta Mäntän Klubilla järjestettävä konsertti Suomalaisin sävelin Merikannosta Malmsténiin. Konsertissa esiintyvät oopperalaulaja Jaakko Ryhänen ja pianisti Maila Böhm.

Viikonlopun käynnistää lauantaina 18. marraskuuta Gustaf-museossa kansainvälisestikin palkittu näyttelijä Kati Outinen muistia ja minuutta käsittelevällä monologillaan Niin kauas kuin omat siivet kantaa. Lapsiperheet saavat nauttia taidemuseo Göstassa Tanssiteatteri MD:n vuorovaikutteisesta teoksesta Kurkistuksia tanssivaan Muumilaaksoon.

Ohjaaja-kirjailija Juha Hurmeen jo klassikoksi muodostunut Puupää-esitys nähdään taidemuseo Göstassa. Se kertoo iltamakulttuurista ja rillumareista sukeltaen myös viihteen kääntöpuolelle. Hurme on kiertänyt vuodesta 2003 lähtien näytelmällä ympäri maata yli 250 esityksen verran. Lauantai-illan kruunaa kotimaisen skiffle-viihteen kärkinimi Werner Bros. Trio ravintola Göstassa.

Miniteatterikesän päättää sunnuntaina 19. marraskuuta kymmenvuotistaivaltaan juhlivan Grus Grus Teatterin esitys Hugo Simbergin siivet. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä vielä kerran ryhmän ylistetty esikoisnäytelmä, jossa heräävät henkiin sata vuotta sitten elänyt taiteilija ja hänen maalauksensa. Taidemuseo Göstassa nähtävän teoksen tulkitsee näyttelijä Ville Majamaa ja ohjauksesta vastaa Ville Kurki.

”Serlachius-museoille teatteritaide on läheistä, ja draaman keinoja käytetään niin näyttelyissä kuin palveluissammekin. On ilo saada Miniteatterikesä Mänttä-Vilppulaan. Kesä tulee keskelle pimeintä vuodenaikaa”, kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski Serlachius-museoista toteaa.
 
Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa yhteistyössä Miniteatterikesän toteuttavat ravintola Gösta, Mäntän Klubi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. Tapahtuman päätukija on Majaoja-säätiö.

Ohjelmisto löytyy Serlachius-museoiden verkkosivuilta: http://www.serlachius.fi/fi/info/miniteatterikesa/

Lippuvaraukset ja lipunmyynti Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480 tai sales@serlachius.fi.

Median akkreditoituminen ja mahdolliset haastattelupyynnöt:
Serlachius-museot, tiedottaja Susanna Yläjärvi p. 050 560 0156

<< Takaisin