Juhlanäyttelyn valokeilassa 50-vuotiaan Teatterikesän vuosikymmenet

27.7.2018

Tampereen Teatterikesä juhlistaa merkkivuottaan näyttelyllä Hair, Hamlet ja hellyyden hetket – Viisi vuosikymmentä Teatterikesää, joka avautuu yleisölle 2. elokuuta. Maksuton näyttely on esillä Kulttuuritalo Laikun uudistetussa galleriassa Laikun aukioloaikojen mukaan elokuun 28. päivään asti.

Näyttelyssä valokeilaan pääsevät festivaalin Pääohjelmiston esityskuvat viidenkymmenen vuoden ajalta. Puheenvuoron saavat myös Teatterikesän yleisö ja tekijät. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa niin teatterin, valokuvauksen kuin tietotekniikankin kehitykseen kuvien, ohjelmalehtien ja muun materiaalin välityksellä.

Tampereen kaupunki ja paikalliset teatterit perustivat Teatterikesän vuonna 1968 toimittaja-kriitikko Olavi Veistäjän aloitteesta. Ensimmäinen festivaali järjestettiin elokuussa 1969. Tuon ajan paikallisesta teatterikatselmuksesta on vuosien varrella kehittynyt kansainvälisesti merkittävä festivaali, johon kuuluu nykyisin useita oheisohjelmistoja.

Teatterikesään liittyviä muistoja verestetään myös Muistelot-tapahtumassa keskiviikkona 8. elokuuta klo 11 Keskustorin Ohjelmateltassa. Teatterinjohtaja ja ohjaaja Maarit Pyökäri juontaa tilaisuuden, jossa näyttelijät Esko Roine ja Auvo Vihro sekä kääntäjä-dramaturgi Jukka-Pekka Pajunen palaavat menneisiin vuosiin yhdessä yleisön kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Yleisö voi jakaa omat Teatterikesä-muistonsa myös Teatterikesän verkkosivuilla 20. elokuuta asti.

Tutustu näyttelyyn ja muihin tapahtumiin osoitteessa www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/muu-ohjelmisto.

Lisätietoja:
Näyttelykoordinaattori Emilia Kiuru
p. 044 476 5210
emilia.kiuru@teatterikesa.fi

 

<< Takaisin