20-vuotias Ohjelmateltta kurkistaa menneeseen ja tulevaan

3.5.2019

Tampereen Teatterikesän Ohjelmateltta täyttää elokuussa pyöreitä. Runoutta, pienimuotoisia teatteriesityksiä ja musiikkia sykkivä festivaalin maamerkki pystytetään Keskustorille 20. kerran 6.-10.8.2019.

- Nyt on syytä juhlia! Ohjelmateltta on muodostunut yhdeksi suosikkiestradiksi pienimuotoisille esityksille ja siellä ovat vierailleet vuosien varrella suuret tähdet, rakastetuimmat säveltäjät ja näyttelijät ympäri Suomen, muistelee ohjelmiston suunnittelija Mervi Paavilainen.

Moni esitys katsoo tänä vuonna taaksepäin. Eija Ahvo ja Susanna Haavisto kohottavat maljan 40-vuotiselle yhteiselle taipaleelleen. Kaksikko on koonnut koskettavan konserttikokonaisuuden, jossa kuullaan lauluja rakkaudesta ja elämän kivuista. Mika Myllyahon haastattelussa ja monologien muodossa muistojaan jakaa puolestaan yksi Suomen arvostetuimmista näyttelijöistä, Vesa Vierikko. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Kaj Chydenius antaa runojen ja sävellyksiensä puhua omaa kieltään teltan perinteisiin kuuluvalla avajaisesityksellään.

Suomalaisen Musiikkiteatterin Klubi tarjoilee sykähdyttävän elämyksen, jonka pääosassa on teatterimusiikki, Lapualaisoopperasta lähtien. Konsertin solisteina ovat nousevat tähdet Musiikkiteatteri NYT -ryhmästä. Klubin emäntä ja pianisti Eeva Kontu johdattaa yleisön musiikkiteatteriperinteen kehitykseen Suomessa; teokset ja säveltäjät tulevat tutuiksi ja ilta huipentuu tulevaisuuskatsaukseen.

Runoja ja omaäänisiä artisteja

Runot ja runoilijat ovat aina kuuluneet ohjelmiston ytimeen. Tänä vuonna valokeilassa loistavat Eeva-Liisa Mannerin runot lauluillassa Takaa-ajetut sävelet. Spotista kilpailevat myös Eino Leinon eksät -esityksen muusat, jotka saavat suunvuoron Pinja Hahtolan huumoria hersyvässä monologissa.

- Ohjelmateltassa on koettu vuosien varrella suuria tunteita. On ollut valtava ilo ja kunnia saada lavalle vierailemaan vuosittain konkareita sekä nousevia taiteilijoita yllättävine esityksineen. Tämän vuoden ohjelmiston kirkkaita helmiä ovat esimerkiksi karismaattiset, sielukkaat muusikot Aino Venna sekä Kirsi Poutanen. Rohkeisiin oman tiensä kulkijoihin lukeutuu myös näyttelijä Natalil Lintala, Paavilainen sanoo.

Lintala on kutsuttu Teatterikesään esityksellä Kulissit kaatuu. Tämä musiikillinen tragikomedia ja omakohtainen toipumistarina iskee kiinni alkoholismiin ja katsoo ihmistä heikkouksineen armollisesti.

Aiheiden ja tunteiden kirjo tulee jälleen vaihtelemaan teltan 20-vuotisjuhlaohjelmistossa, mutta tunnelma pysyy.

- Kaksikymmentä vuotta on pitkä aika nykyajan hektisessä maailmassa, mutta Ohjelmateltta on pysynyt intiiminä ja tunnelmallisena paikkana. Sinne kaipaa elokuisina iltoina kokemaan jotain ainutlaatuista yhdessä festivaaliyleisön kanssa, Paavilainen tiivistää.

 

Esityksien pressilaatuiset kuvat ovat ladattavissa täältä. Muistathan mainita kuvaajan nimen.
Lisätiedot tuotantosuunnittelija Elina Valkama | elina.valkama@teatterikesa.fi | p. 050 433 9292

<< Takaisin