Uuden Miniteatterikesän ohjelmisto Serlachius-museoissa

22.8.2017

Tule ja koe täysin uusi Miniteatterikesä-tapahtuma 15.–19. marraskuuta Serlachius-museoissa, Mäntässä! 

Teatterikesä toteuttaa yhteistyössä Serlachius-museoiden kanssa Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuman, jonka ohjelmistossa kohtaavat kuvataide ja esittävä taide. Tervetuloa marraskuun kesään!


MINITEATTERIKESÄ MÄNTÄSSÄ -OHJELMISTO

Jaakko Ryhänen ja Maila Böhm: Suomalaisin sävelin Merikannosta Malmsténiin
Ke 15.11. klo 19.00, Mäntän Klubi
Kesto noin 45 min
Liput 20 €

Miniteatterikesän aloittaa Mäntän Klubilla järjestettävä konsertti Suomalaisin sävelin Merikannosta Malmsténiin, jossa esiintyvät oopperalaulaja Jaakko Ryhänen ja pianisti Maila Böhm.

Basso Jaakko Ryhänen vie konsertissa kuulijat suomalaisuuden sielunmaisemiin. Merikannon Merellä on klassikko, joka vahvalla lyriikalla ja myrskyävällä sävelkielellä tempaa mukaansa. Kevyempää tyyliä edustavat Malmsténin ikivihreät sekä muun muassa Rauno Lehtisen kappale Muuttuvat laulut, jossa pohditaan "Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan, Voi viedä huomispäivän tie".

Ennen konserttia on mahdollisuus nauttia konserttibuffet klo 17.30 alkaen.
Tiedustelut Mäntän Klubi: p. 03 4745 900 / info[at]klubin.fi

= = = = = = = = = = = = =

Kati Outinen: Niin kauas kuin omat siivet kantaa
La 18.11. klo 13:00, Gustaf
Esitys on loppuunvarattu! Mahdollisia lunastamattomia lippuja voi tiedustella museoiden lippukassoilta puoli tuntia ennen esityksen alkua.
Kesto noin 30 min, jonka jälkeen yleisökeskustelu 
Liput 15 €, sis. museoiden pääsymaksun

Kati Outisen Niin kauas kuin omat siivet kantaa on pysäyttävä monologi muistista ja minuudesta. Näytelmän päähenkilö Alli on työikäinen ihminen, jolla on diagnostisoitu muistisairaus. Sen jälkeen elämä näyttäytyy sarjana hauskoja, absurdeja ja liikuttavia tilanteita, jossa muistamattomuuden hetket sekä tuttu, arkinen elämä vaihtelevat.

Muun muassa parhaan naisnäyttelijän palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla voittanut Outinen rakentaa herkän muotokuvan ihmisestä, joka kykenee luottamaan elämään rajun muutoksen keskellä; itsensä kadottamista ei tarvitse enää pelätä.

= = = = = = = = = = = = =

Tanssiteatteri MD: Kurkistuksia tanssivaan Muumilaaksoon
La 18.11. klo 15:00, Gösta (Kivijärvi-sali)
Kesto noin 30 min
Liput 5 € lapset ja aikuiset, ei sis. pääsymaksua museoihin

Kurkistuksia tanssivaan Muumilaaksoon on Tanssivan Muumilaakso -näyttämöteoksen puolen tunnin mittainen pikkusisarteos, jossa kutsutaan myös yleisö mukaan tanssiin ja lauluun!

Tanssiva Muumilaakso on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -teoksen pohjalta käsikirjoitettu tanssiteos, joka avaa Janssonin teoksista tuttuja näkymättömyyden, toiseuden ja erilaisuuden teemoja.

= = = = = = = = = = = = =

Juha Hurme: Puupää
La 18.11. klo 17:00, Gösta (Kivijärvi-sali)
Esitys on loppuunvarattu! Mahdollisia lunastamattomia lippuja voi tiedustella museoiden lippukassoilta puoli tuntia ennen esityksen alkua.
Kesto noin 60 min
Liput 15 €, sis. museoiden pääsymaksun

Juha Hurmeen Puupää on yhden miehen ylistetty musikaali, joka on kiertänyt maata yli 250 esityksen verran. Se kertoo Pekka ja Pätkä -elokuvista, iltamakulttuurista ja rillumareista, mutta sukeltaa myös viihteen kääntöpuolelle, josta löytyy traagisiakin aineksia. Esitys ei nostalgisoi, vaan kääntää katseen Puupää-prisman läpi meihin nykyeläjiin. Mille me oikein nauramme, kun me nauramme?

Tämä sinänsä hauska ja kepeä show on pienille lapsille täysin sopimatonta katsottavaa. Käsikirjoitus ja esitys Juha Hurme, ohjaus Kristian Smeds ja Juha Hurme.

= = = = = = = = = = = = =

Werner Bros. Trio
La 18.11. klo 19:00, Ravintola Gösta
Liput 10 €, ei sis. museoiden pääsymaksua

Kotimaisen skiffle-viihteen kiistaton tähtikombo Werner Bros. viihdyttää yleisöä trio-kokoonpanolla ravintola Göstassa. Mukaansatempaavan yhtyeen vahvuus on huumorilla maustettu taidokas ja iloinen musisointi, jossa kunnioitusta osoitetaan omaleimaisella tavalla estradiviihteen tähdille. Skiffle on folkmusiikin alalaji, jossa käytetään usein pyykkilaudan ja narubasson kaltaisia, itse tehtyjä soittimia.


= = = = = = = = = = = = =

Grus Grus Teatteri: Hugo Simbergin siivet
Su 19.11. klo 16:15, Gösta (Kivijärvi-sali)
Kesto 1h 10 min
Liput 15 €, sis. museoiden pääsymaksun

Hugo Simbergin siivet on teatterin keinoja villisti hyödyntävä yhden miehen näytelmä, jossa Ville Majamaa herättää henkiin sata vuotta sitten eläneen taiteilijan ja hänen teoksensa. Tapahtumien keskiössä ovat aikoinaan kovia kiistoja aiheuttaneet Tampereen Tuomiokirkon maalaukset. Grus Grus Teatterin kiitetty esikoisnäytelmä on kiertänyt maata ja maailmaa vuodesta 2007 – ja nyt se nähdään vielä kerran. Ohjaus Ville Kurki.
 

Esitykset löytyvät myös Serlachius-museoiden tapahtumakalenterista.
Ohjelmaesitettä pääset selailemaan täällä.


Serlachius-museoissa esitettävien kolmen esityksen, Niin kauas kuin omat siivet kantaa, Hugo Simbergin siivet ja Puupää, yhteislipunhinta 35 €.

Lipputiedustelut ja -varaukset
Serlachius-museoiden myyntipalvelu:
p. 040 166 3480
sales@serlachius.fi

Tiedot kulkuyhteyksistä Serlachius-museoihin ja Mänttään löydät helpoiten museoiden sivuilta.

Museo on avoinna talviaikaan ti–su klo 11–18.

Ensimmäisen Miniteatterikesä-tapahtuman toteuttavat Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa yhteistyössä ravintola Gösta, Mäntän Klubi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. Tapahtuman päätukija on Majaoja-säätiö.

Serlachius

Majaoja-säätiö

 

<< Takaisin