Tulta, tekoälyä ja ’tahdon’ - Tapahtumien Yön ohjelmisto on julkistettu

3.7.2023

Teatterikesä -festivaaliviikon torstaina 10.8. tamperelaiset saavat jälleen nauttia laajasta tapahtumien kirjosta, kun Tapahtumien Yö valloittaa kadut, kujat ja kaupat. Tapahtumien Yö tarjoaa kaivattuja ilmaisohjelmistokappaleita osana Tampereen Teatterikesän ohjelmistoa sekä nostaa paikallisia toimijoita esiin.

 

Tekoälytaide nostaa päätään myös Tapahtumien Yössä, kun Keskustorin Kesäkeitaalla on nähtävissä Jussi Lahtisen Urban AI Art -taideteos, jossa tekoäly tuottaa reaaliajassa loputonta kuvavirtaa katsojiensa nähtäväksi. Teoksen hetkellisyys toteutuu siinä, että kuvat tuhoutuvat heti niiden esiintymisen jälkeen ja korvautuvat uusilla – tulematta ikinä enää nähdyksi. Finlaysonin alueen TekoälytorstAIssa keskustellaan tekoälyn herättämistä ajatuksista, viestinnästä ja tulevaisuudesta Unpublished – Julkaisematon -tekoälyinstallaation taiteilijoiden johdolla.

Tapahtumien Yön romanttisimmat hetket koetaan varmasti Museo Milavidan Hääyössä, jossa vihitään hääpareja Tampereen seurakuntien toimesta, sekä juhlitaan ja tanssitaan pitkälle yöhön Juhlaorkesteri Puolitien säestämänä. Toki romantiikkaa voi lähteä hakemaan myös Rakkauskrapulaa -runoiltamasta, Azucarin kesäsalsoista tai Tampereen Ursan Elokuun tähtiyöstä.

Tulitaiteen ystäviä hemmotellaan tänä vuonna kahdella taianomaisella ja mukaansatempaavalla esityksellä. Perinteistä perinteikkäämpi Flamman Tulipuisto-esitys saa jälleen jatkoa Mältinrannassa, kun areenalle nousevat tuliset supersankarit – ja kenties heidän arkkivihollisensa. Ennen Tulipuistoa Pajasaaren sillan läheisyydessä nähdään Ultra Vixen Hooptroopin Tulen tanssi, joka lupaa mykistää katsojansa.

 

Tänäkin vuonna Tapahtumien Yö tehdään yhdessä lukuisien taiteilijoiden, ryhmien ja yrityksien kanssa, joiden ansiosta tapahtuma tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Katso siis koko upea ohjelmisto Tapahtumien Yön nettisivuilta. Ohjelman bongaat myös 25.7. julkaistavasta Teatterikesän Tabloid-lehdestä sekä kaupungilta löydettävistä Tunnista tuntiin -ständeistä festivaaliviikolla.

Myös joitakin OFF Tampere -ohjelmiston esityksiä on nähtävissä Tapahtumien Yön päivämääränä 10.8. Katso lisätiedot OFF-esityksistä.

Tapahtumien Yön Facebook & Instagram.

<< Takaisin