TORSTAINA ON VIELÄ TILAA: M & Lumos G Livelabissa ja Imitation of Life Tampere-talossa

4.8.2021

Valitettavien koronarajoitusten vuoksi suurin osa loppuviikon esityksistä on loppuunmyytyjä. Mutta onneksi joukosta kuitenkin löytyy muutamia helmiä, joihin vielä mahtuu. Lisäksi torstaina kaupungin täyttävät Tapahtumien Yön lukuisat esitykset, tilaisuudet ja tapahtumat.

 

Festivaalin ulkomainen vahvistus Imitation of Life -livestriimi nähdään Tampere-talossa klo 20

Unkarilaisen, maineikkaan elokuva- ja teatteriohjaajan Kornél Mundruczón ohjaama Imitation of Life välitetään torstaina suorana Budapestista Tampereelle. Kyseessä on ainutkertainen elämys, sillä Proton Theatre esiintyy samanaikaisesti sekä live-yleisölle Budapestissa että digitaalisesti Teatterikesän katsojille Tampere-talon isossa salissa. Näin saadaan aikaan jaettu kokemus, kun teatterin ystävät eri puolilla Eurooppaa kokoontuvat yhteisen taide-elämyksen äärelle.

Imitation of Life ottaa kantaa Unkarin yhteiskunnalliseen kehitykseen elokuvan ja teatterin ominaisuuksia upeasti yhdistellen. Erilaisia ilmaisun keinoja yhdistelemällä luodaan elävä kuva maailmasta.

Esitys on elokuvallisuudessaan ja visuaalisuudessaan voimakas kertomus marginalisoitumisesta ja epätasa-arvosta. Hämmästyttävä ja runollinen teos vie katsojansa suurkaupungin syövereihin, jossa epäoikeudenmukaisuus ja yhteiskunnan kirjoittamattomat normit muovaavat ihmiskohtaloita.

 

M ja jousikvartetti Lumos yhdistävät voimansa G Livelabissa klo 18

M eli laulaja-lauluntekijä Minja Koski kuljettaa yleisön kappaleillaan ja persoonallisella, herkällä äänellään unenomaisiin tunnelmiin. Elektronis-akustisen säestyksen täydentää Lumos-jousikvartetti. Huikeiden jousitaitureiden musisointia on kuultu mm. Laura Närhen ja Pepe Willbergin levyillä. Esitys on osa TelttaLab -ohjelmistoa.

M on lunastanut viime vuosina paikkansa kotimaisen pop-musiikin kiinnostavimpien artistien joukossa: viiden tähden arvioita, ehdokkuudet Emma- ja Teosto-palkinnoissa, vuoden paras kotimainen albumi. Tuoreimman, lokakuussa 2020 ilmestyneen Punainen ovi -albumi oli valittu Kulttuuritoimituksen vuoden 2020 erinomaisuuksien sarjaan. Aksu Piippo luonnehti albumia seuraavasti: ”Biisit vievät tunnelmiin, jotka ovat yhtä aikaa täynnä onnea ja levottomaksi tekevää kauhua. Kappaleet ovat loitsuja, virsiä, tunnustuksia ja tarinoita, jotka tuovat tajuntaan läikehtiviä kuvia ja sydämeen haikeutta ja lämpöä. Minja Kosken lauluääni on kuin ystävä, joka pyytää matkalle mukaan. Jokin äänessä pelottaa, ehkä se, että koen sen äärellä kovin suuria tunteita. Mutta tarvitseeko tunteita pelätä?”

 

<< Takaisin