TelttaLab kutsuu korkealaatuisen ohjelmiston äärelle

5.5.2022

– lavalla mm. Juha Hurme, lauluyhtye Rajaton ja Anneli Saaristo

 

Tampereen Teatterikesän ja G Livelabin sykkivä synergia saa jatkoa elokuussa 2022, kun TelttaLab täyttyy  jälleen 2.–6.8. huikeista taiteilijoista je heidän esityksistään, niin teatterin kuin musiikin saralla.

Ohjelmisto koostuu konserteista ja klubi-illoista sekä pienimuotoista näyttämöteoksista.  Näiden kaikkien välimaastoon sijoittuu Timo Tuominen avec Jacques Brel, jossa näkyy Kansallisteatterin näyttelijä Timo Tuomisen kunnioitusta tihkuva rakkaus Jacques Brelin (1929–1978) chansoneita kohtaan. 1900-luvun vuosikymmeniin kurkistaa myös Suomifilmin salaiset kansiot. Tämä Ria Katajan ohjaama komedia etsii kotimaisesta kultakauden filmiteollisuudesta kadoksissa olevia naisrooleja ja kirjoittaa elokuvahistoriaa hillittömällä otteella uusiksi.

Konkariohjaaja Juha Hurmeen omaleimainen ote näkyy TelttaLabin molemmissa avajaispäivän esityksissä tiistaina 2.8. Miksi ihmisellä ei ole häntää? on Teatteri Vanhan Jukon kotimaista sanataidetta pursuava iltama, ja Sammon arvoitus osa Tuomari Nurmion ja Hurmeen masinoimaa, monitaiteellista KalevalaFest-projektia.

Tampereen Tapahtumien Yössä, torstaina 4.8. TelttaLab on sielukkaiden laulajattarien valtakuntaa: Anneli Saaristo tulkitsee unohtumattomia laulelmiaan, ja moninkertaisesti palkittu, valovoimainen Yona valloittaa ylistetyn levynsä, Uni johon herään, antimilla ja trio-kokoonpanollaan. Sävelien ja sanojen saumatonta liittoa edustaa myös 25-vuotisjuhliaan viettävä lauluyhtye Rajaton sekä taiteilijapariskunta Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston koronakaranteenissa syntynyt intensiivinen esitys Rakastan! – Elämän mittainen tarina.

Kuolema ja katoavaisuus nousevat yhdeksi ohjelmiston teemaksi. Nuutti ”Gootti” Vapaavuori tervehtii kuolemaa synkistelemättä ja avosylin musiikkia, videotaidetta ja draamaa yhdistelevässä Satujen diskossa. Jukka Perko Avara yhdessä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa vie yleisön läpi ajan dance macabre -aiheesta innoituksen saaneessa kuulokuvassa, Puku ommellaan hiljaisuudessa.

<< Takaisin