Teatterikesän esityksiä blogistien silmin

6.8.2016

 

Teatterikesän esityksiin pääset tutustumaan myös monien pienjulkaisujen sekä blogin kirjoittajien artikkelien ja arvioiden kautta.

Seuraa täällä, mitä teatterista innostunut väki käy katsomassa ja mitä he ovat esityksistä mieltä. Listasta saatat löytää aivan viime hetken vinkit kiinnostavista esityksistä!

 

Feel the culture, feel the world – Rakkaudentunnustus Teatterikesälle

"Teatterikesän ohjelmisto on todella monipuolinen - eikä muuten rajoitu vain teatteriin! Tätä monipuolisuutta tuskin voi liiaksi korostaa. Tarjolla on kansainvälisiä, suomalaisia, tamperelaisia ja valtakunnallisia esityksiä, joiden toteuttajina ovat niin ammattilaiset kuin harrastajatkin. Esityksiä on aikuisille ja lapsille, nuorille ja vanhoille. On teatteria monissa eri muodoissaan, tanssia, musiikkia, kirjallisuutta - ohjelmasta voi löytää melkein mitä vain! Teatterin puolelta löytyy perinteisiä puhenäytelmiä, monologeja, musikaaleja, kesäteatteria, improa, stand upia... you name it!"

Paljon melua teatterista – I'm Doing This for You, 2400 sekuntia (OFF), Maa-Tuska, Rose Rose Rose, RUSKA, When I Die, Transformations, Tar Baby, Super Sunday, Lokki, Förvandlingen

"On aika käsittämätöntä miten näiden miesten eleet, ilmeet ja koko käytös saavat katsojan uskomaan että siinä on nuori nainen Rose. Tai ainakin tämän katsojan saavat hyvin vakuutettua. Semmoinen mies mekossa -hupsuttelu on tästä kaukana. Hetkittäin hieman naurattaa, esimerkiksi uimapukukaupan myyjän feminiiniset elkeet, mutta enimmäkseen sitä vaan uppoutuu siihen teinien angstiseen maailmaan." (Rose Rose Rose)

Ei saa mennä ulos saunaiholla – Eduskunta III, Tavallisuuden aave, I'm Doing This for You, Tar Baby, Lokki / Mávurinn, Onnellisuuden tasavalta

"Pyry Nikkilän seksihurjastelu tyynyjen kanssa on yksi hauskimmista kohtauksista, joita olen teatterissa nähnyt. Laura Birn balleriinamaisena ihanana, mutta niin tavallisena tyttönä on juuri sellainen, jota olisin pienenä tyttönä kadehtinut." (Tavallisuuden aave)

Lahen uutisia – Avajaiset, Ohjelmateltan esitykset, Tavallisuuden aave, Eduskunta III, The Grimm Book of Horrors, Maa-Tuska

"Aurinkoteatterilla on rajattomasti ajatuksiamme pöyhivää mielikuvitusvoimaa sekä fyysistä ja ilmaisullista taitoa näyttää teatterin kaikki mahdollisuudet ja mahdottomuudet. Sen esitysmuoto on yhtäaikaa filosofointi, revyy, karnevaali, musikaali, tanssishow, kronikallinen kupletti, ylityöstetty surrealistinen näyttelijätyö, musiikillinen tyylittömyys, räävittömän hurjat rooliheittäytymiset ja koko esityksen pähkähullu, rajoja vailla oleva kliimaksisen raju meininki ja vauhti, joka valtaosaltaan on nautittavan hauskaa seurattavaa." (Maa-Tuska)

Pessin ja Illusian luona – Tähän on tultu, When I Die

"Hämärä ohjelmateltta Tampereen Keskustorilla alkaa täyttyä puheensorinasta. Ystävät halailevat toisiaan, vaihtavat kesäkuulumisia. Elämän äänet teltan ulkopuolelta – ohikiitävät bussit ja nuorison autoradiot – kuuluvat vain vaimeana kohinana, muistuttaen kuitenkin siitä, että olemme kaupungin keskellä. On vain tämä hetki." (Tähän on tultu)

Obskuuri.net – I'm Doing This for You, The Grimm Book of Horrors

"Esityksen voima on musiikissa, niin sävellysten ja sanoitusten kuin soittajienkin puolesta." (The Grimm Book of Horrors)

One Night in Theatre – Tavallisuuden aave, When I Die

"Tunnelma on verkkainen ja unenomainen ja tarina pirstaleinen, joten suoraviivaista actionia kaipaavalle en välttämättä suosittele. Muille kyllä." (When I Die)

<< Takaisin