Taiteellisen johdon uudet jäsenet Aleksis Meaney ja Hilkka-Liisa Iivanainen

11.8.2017

Taiteellinen johto Hilkka-Liisa Iivanainen, Jaakkola Aleksis Meaney_Kuva Carolin ButtnerTeatterikesän hallitus on kokouksessaan 1.8.2017 valinnut festivaalin taiteelliseen johtoryhmään kolmivuotiskaudelle kaksi uutta jäsentä: ohjaaja-käsikirjoittaja Hilkka-Liisa Iivanaisen sekä ohjaaja Aleksis Meaneyn. Aiemmasta kokoonpanosta johtoryhmässä jatkaa ohjaaja Miko Jaakkola, ja sen jättävät ohjaaja-käsikirjoittaja Milja Sarkola ja ohjaaja Erik Söderblom. Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl toimii työnsä puolesta taiteellisen johtoryhmän jäsenenä.

Hilkka-Liisa Iivanainen (s. 1980) on toiminut vuodesta 2016 lähtien Teatteri Jurkan taiteellisena johtajana. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010 teatteritaiteen maisteriksi, ja opiskellut myös Chicagossa teatteritaidetta. Iivanaisen ohjaukset ovat pääsääntöisesti nykydraamojen kantaesityksiä sekä monitaiteellisia näyttämöteoksia. Iivanaisen ohjauksia on ollut esillä kotimaisten teattereiden ja konserttisalien lisäksi ulkomailla mm. Drama Fest Mexicossa.

Aleksis Meaney (s. 1979) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010 teatteritaiteen maisteriksi ohjauksen koulutusohjelmasta. Hänet tunnetaan mm. Kansallisteatterin ohjauksistaan Juurihoito (2016) ja Metsäjätti (2013). Meaney on ohjannut myös Svenska Teaterniin, Kokkolan, Joensuun ja Turun Kaupunginteattereihin sekä Ryhmäteatteriin, ja tehnyt lukudraamaohjauksia ja näytelmien käännöstöitä. Hän on ohjannut esityksiä lukuisilla kielillä ja hänen ohjauksiaan on esitetty mm. Skotlannissa, Unkarissa ja Kiinassa.

Miko Jaakkola (s. 1969) valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000, ohjauksen koulutusohjelmasta. Jaakkola työskenteli Kajaanin kaupunginteatterin johtajana ja ohjaajana 2009–2015. Ennen Kajaanin kauttaan hän toimi viisi vuotta Teatteri Takomon taiteellisena johtajana ja ohjaajana. Hän on tehnyt useita ohjauksia sekä laitosteattereihin että vapaille ryhmille. Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän jäsenenä hän ollut vuodesta 2015 lähtien. Jaakkola aloitti elokuun alussa Kotkan kaupunginteatterin johtajana.

Kuvassa vasemmalta oikealle Hilkka-Liisa Iivanainen, Miko Jaakkola ja Aleksis Meaney. Kuvaaja: Carolin Büttner.

<< Takaisin