Teatterikesälle myönnettiin Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahaston tunnustuspalkinto

9.8.2018

Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahaston ylimääräinen tunnustuspalkinto myönnettiin tänä vuonna  50 vuotta täyttävälle Tampereen Teatterikesälle.

Olavi Veistäjän rahasto jakoi ylimääräisen tunnustuspalkinnon Tampereen Teatterikesän juhlavuonna huomionosoituksena "merkittävälle ja uusiutumiskykyiselle esittävän taiteen festivaalille". Kymmenentuhannen euron suuruisen palkinto luovutettiin Teatterikesän 50-vuotisjuhlassa 8.8.2018.

Perusteluissaan rahasto toteaa, että Teatterikesä on paitsi vahvasti tamperelainen, myös kansainvälinen festivaali, joka tekee tärkeää työtä myös kansainvälisen vuorovaikutuksen ja verkostoitumisen edistäjänä.

"Mikään esittävyys ei ole Teatterikesälle vierasta. Hyvin verkostoituneen festivaalin sateenvarjon alla tapaa vuosittain suuri joukko alan ammattilaisia ja harrastajia. Pienoinen ihme on se, miten suhteellisesti ottaen pienellä budjetilla laadukasta ohjelmistoa festivaaliyleisöille Tampereella tarjotaan. Festivaalin suojissa tapahtuu myös suuri määrä off-ilmaisohjelmistoa, ja osallistumiskynnys festivaalille on matala."

Professori Olavi Veistäjä (1908–1988) oli Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies ja tamperelainen kulttuurivaikuttaja. Tampereen Teatterikesä syntyi Olavi Veistäjän ideasta suomalaisen teatterin monimuotoiseksi läpileikkaukseksi. Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahasto perustuu Tampereen Teatterikerhon, Aamulehden, Olavi Veistäjän ja Tampereen kaupungin lahjoituksiin. Rahaston tarkoituksena on jakaa Olavi Veistäjä -palkintoja valtakunnallisesti merkittävistä teatteriteoista sekä edistää teatteritaidetta.

= = = = = = = =
Kuvassa Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, Suomen Kultturirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio, Olavi Veistäjän rahaston puheenjohtaja Martti Silvennoinen ja Teatterikesän hallituksen puheenjohtaja Reino Bragge. Kuva Tiina Hurskainen.

Kuvassa Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, Suomen Kultturirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio, Olavi Veistäjän rahaston puheenjohtaja Martti Silvennoinen ja Teatterikesän hallituksen puheenjohtaja Reino Bragge. Kuva Tiina Hurskainen.

 

<< Takaisin