Teatterikesän aikana monipuolista puuhaa ja verrattomia esityksiä lapsille

26.7.2018

Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistossa ja torstain Tapahtumien Yössä touhutaan työpajoissa, tutustutaan muumien maailmaan sekä ulkoillaan koko perheen voimin. 

Bongaa tanssivat ötökät ja koe Röllimetsän taika

Ystäväni Pikku Pörriäinen -esityksessä vipeltävät ötökkähahmot voi nähdä hassuttelemassa ja tanssimassa Tapahtumien Yössä ympäri kaupunkia. Samana päivänä Tanssiteatteri TanssiBoxi vie katsojat avaruuteen Metsossa ja Tallipihalla tarjoten tanssitaiteen lisäksi tietoa eri planeetoista. 

Jos jalat on mukavampi pitää maan kamaralla, tarjoaa Suomen Teatteriopisto koko perheelle perinteistä kesäteatteria pitkin viikkoa: Komediateatterissa esitettävä Pelastakaa Röllimetsä on itse satuhahmon isän Allu Tuppuraisen ohjaama ja käsikirjoittajama. 

Lauantaina Muumimuseon Puutarhajuhlassa lähdetään piknikille Sorsapuistoon. Eväiden syömisen lomassa voi kokeilla pihapelejä ja kuunnella musiikkiesityksiä.

Varjoteatteria ja sirkushuveja

Lasten Finlayson tarjoaa Väristyksiä-puuhapäivässä etsintäleikkejä, värityskuvia ja askartelua. Muumimuseo järjestää Varjoja ja valoja -työpajan, jossa jokainen saa luoda oman varjoteatterihahmonsa ja esittää sillä tarinoita Ateljeen näyttämöllä. 

Tapahtumien Yössä Tullikamarin aukion valtaa SirkusRakkausPumPumin järjestämä huikea temppushow. Kaikki pääsevät mukaan pomppimaan ja temppuilemaan, ja vauhdikkaan esityksen lisäksi nähdään mm. jättisaippuakuplia. 

Samana iltana päästään kokeilemaan myös partiotouhua. Tampereen partiolaiset tarjoavat vähän isommille lapsille Sorsapuistossa nuotioherkkuja, nokkeluutta testaavia tehtäviä ja muuta partiomaista menoa.

Teatteriesityksiä ja Tapahtumien Yön jännitystä nuorille

Nuori Näyttämö -festivaali ottaa varaslähdön Teatterikesään 4.–5. elokuuta. Festivaali nostaa esille nuoria teatterintekijöitä, ja alle 18-vuotiailla on esityksiin vapaa pääsy.

Muumit ovat seikkailleet teattereiden, oopperoiden ja balettien näyttämöillä jo vuodesta 1949, ja festivaaliviikolla muumikirjojen näyttämötulkintoja saadaan kokea Muumit näyttämöllä -museokierroksilla

Palkittu Lights on Broadway -tanssiryhmä esittää katkelman hiphop-musikaali Hamiltonista Laikunlavalla. Tapahtumien Yö tarjoaa jälleen Flamman huikean tulishow’n Näsinpuistossa, ja Tampereen Luonnonsuojeluliitto järjestää lepakkobongausta Pyynikin kirkkopuistossa.

<< Takaisin