Teatterikesä päättyi – katsojatavoite saavutettiin

8.8.2016

 

Teatterikesän Pääohjelmiston katsojamäärä kohosi 9 517:ään ja täytti hyvin asetetut katsojatavoitteet. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 19, joukossa muun muassa Kansallisteatterin Onnellisuuden tasavalta, Q-teatterin Tavallisuuden aave, Desiree Burchin Tar Baby ja Haley McGeen I'm Doing This for You. Katsomoiden täyttöaste oli 80.7 %. Eniten yleisöä keräsivät Reykjavikin kaupunginteatterin Lokki 1036 katsojalla sekä Susanna Kuparisen poliitiikkakollektiivin ja Ryhmäteatterin Eduskunta III 1016 katsojalla.

Ohjelmateltan esityksiä oli yhdeksän ja niissä katsojia kaikkiaan 1 703. Loppuunmyytyjä telttaohjelmiston esityksiä olivat kaksi Eeva Kontu Feat. Lauri Viita -esitystä ja Kaj Chydeniuksen, Oona Airolan ja Jussi Chydeniuksen konsertti Kevätöistä unta sekä Tiina Weckströmin ja Jussi Tuurnan lauluilta Tähän on tultu.

25-vuotias OFF Tampere -ohjelmisto oli mahtavampi kuin koskaan. Ohjelmiston avainsanoja olivat monikulttuurisuus ja omaperäisyys. Se keräsi 44 ryhmää, 52 esitystä ja 121 näytöstä. OFF-ohjelmiston kävijämäärä täsmentyy myöhemmin.

Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa järjestettävä ilmaistapahtuma ravintolafestivaali Encorebaana keräsi kahdeksaan eri ravintolaan yleisöä yhteensä 1200. Tänä vuonna suosituimmiksi nousivat lauluyhtye Aurinkoradio sekä Electric Beat Orgy. Ohjelmistoon kuuluivat myös Tampereen Sokoksen näyteikkunassa esiintyneet elävät mallinuket, Tanssiteatteri MD:n tanssijat.

Tapahtumien Yöhön osallistui 79 järjestävää tahoa. Ohjelmaa oli 60 eri esityspaikassa ja tapahtumia oli yhteensä 204, joista suuri enemmistö, 147, oli ilmaistapahtumia. Yleisömäärä täsmentyy myöhemmin.

Teatterikesässä oli kaikkiaan 168 ilmaistapahtumaa.

Festivaalilla viidennen kerran Teatterikesän ja Teatterin tiedotuskeskus TINFOn yhteistyönä järjestetyn suomalaisen teatterin vientitapahtuman, Finnish Showcasen, tilaisuuksiin osallistui yhteensä 54 teatteriammattilaista seitsemästätoista maasta. 

Teatterikesän "kainalossa" järjestettiin myös nuorten teatterifestivaali MURROS ja Circus Ruska -festivaali.

Festivaali järjestetään ensi vuonna 7.–13. elokuuta. Pääohjelmiston esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtoryhmä Milja Sarkola, Miko Jaakkola ja uutena jäsenenä Erik Söderblom. Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl osallistuu ohjelmistovalintoihin toimensa puolesta.

Tarkemmat kävijätilastot ja kokonaiskävijämäärä ilmoitetaan syyskuussa.

 

 

<< Takaisin