Teatterikesä kutsuu keskusteluihin

9.6.2016

Tampereen Teatterikesän runsaan esitystarjonnan ohessa 1.–7. elokuuta keskustellaan teatterialan ajankohtaisista aiheista ja visioidaan tulevaisuutta paneelikeskusteluissa ja seminaareissa. Ammattilaisille ja muillekin kiinnostuneille suunnatut tapahtumat ovat maksuttomia ja pääosin kaikille avoimia.
 
Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Näyttelijäliiton ja Teatterin tiedotuskeskus – TINFO:n järjestämässä seminaarissa Teatterialan työn tulevaisuus? tarkastellaan työn ja työvoiman tulevaisuudennäkymiä oppilaitosten ja järjestöjen näkökulmasta perjantaina 5. elokuuta.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry kutsuu taiteen tekijät puhumaan ”tuntemattoman aiheen” kanssa työskentelemisestä torstaina 4. elokuuta. Tilaisuudessa jaetaan myös Lea-palkinto vuoden 2015 parhaasta näytelmätekstistä.

Tampereen kaupungin, Aamulehden, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry:n, Teatterikesän ja Ylen järjestämä Asiaa torilta! -tapahtuma tuo lastenohjelmaa ja paneelikeskusteluja Laikunlavalle torstaina 4. elokuuta. Paneelikeskustelujen aiheina ovat Mitä journalismia??!! sekä Saanko puhua – onko sana vapaa taiteessa?.  Keskusteluja voi seurata suorana Yle Areenassa.

Rikos radiossa -kuunnelmatapahtuma on Ylen toinen satsaus Teatterikesään. Komisario Koskinen – Viha on paha vieras -kuunnelma saa ensi-iltansa Vanhalla kirjastotalolla Tapahtumien yönä 4. elokuuta. Paikalla ovat kirjailija Seppo Jokinen ja kuunnelman työryhmän jäseniä. Ensimmäisen jakson kuuntelemisen jälkeen tilaisuudessa pohditaan rikos-aihetta radiossa: televisiossa rikossarjoja riittää, tarvitaanko niitä myös radiossa?

Viidettä kertaa järjestettävä Finnish Showcase esittelee suomalaista teatteria festivaalin kansainvälisille vieraille. Teatterikesän ja Teatterin tiedotuskeskus – TINFO:n järjestämä tapahtuma koostuu englanniksi tekstitetyistä kotimaisista esityksistä sekä tilaisuuksista, joissa perehdytään tarkemmin sisältöihin ja tekijöihin sekä keskustellaan teatterin kansainvälisistä, ajankohtaisista ilmiöistä.
 
Ammattilaisille suunnattuja tapahtumia ovat Suomen Radio- ja TV-selostajat ry:n Kriitikkoseminaari sekä Suomen Kansallisteatterin Yleisötyökillan järjestämä tapaaminen.  Lisäksi Thaimaan suurlähetystö ja Tampereen kaupungin Tapahtumatoimisto järjestävät lauantaina 6. elokuuta Laikunlavalla piknik-tapahtuman Thailand Festival.

Tutustu tapahtumiin tarkemmin täällä.

<< Takaisin