Teatterikesä kiittää ja kumartaa

14.8.2017

Tampereen Teatterikesän vahva sisältö houkutti katsojia

Tampereen Teatterikesän pääohjelmisto keräsi vuonna 2017 yhteensä 7948 katsojaa ja täytti asetetut katsojatavoitteet. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli kaikkiaan 20, ja katsomoiden täyttöaste oli 78,4 %.

Eniten yleisöä kotimaisista teoksista keräsivät Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland, Kansallisteatterin Arktinen hysteria, sekä Kuopion kaupunginteatterin ja Tanssiteatteri Minimin Vaimoni, Casanova. Kansainvälisistä esityksistä loppuunmyytyjä olivat belgialaisen Miet Warlopin Fruits of Labor ja ruotsalaisen Lumor Teaterin People Respect Me Now.

– Olen erittäin iloinen, kuinka paljon esitykset vaikuttivat ja puhuttelivat yleisöä laajalla tunneskaalalla. Se palaute, minkä olemme saaneet on, että ohjelmisto oli rohkea ja vahva, toteaa toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

Ohjelmateltan, OFF Tampereen sekä Encorebaanan esitykset vetivät myös yleisöä tuttuun tapaan runsaasti. Tapahtumien yön yli 200 tapahtuman yleisömäärä oli yli 28 000.

Yhteensä Teatterikesässä oli kaikkiaan lähes 300 ilmaistapahtumaa. Tarkemmat kävijätilastot ja kokonaiskävijämäärä ilmoitetaan syyskuun alussa.

Ensi vuonna 50-vuotiasta Teatterikesää vietetään 6.–12. elokuuta.

Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuma marraskuussa

Kesä alkaa olla ohi, mutta Teatterikesän fiiliksiin pääset vielä 17.–19. marraskuuta, jolloin Tampereen Teatterikesä toteuttaa yhdessä Serlachius-museoiden kanssa Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuman.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan elokuun lopussa. Samalla käynnistyy lipunmyynti. Voit tutustua jo julkaistuun ohjelmaan museoiden tapahtumakalenterissa.

<< Takaisin