Tapahtumien Yö järjestetään jälleen torstaina 5.8.

23.7.2021

Tampereen Teatterikesän legendaarinen Tapahtumien Yö valloittaa kaupungin kadut, puistot, museot, galleriat, kirkot ja klubit jälleen torstaina 5.8. Ohjelmassa on mukana 68 eri tapahtumajärjestäjää ja yhteensä 127 esitystä ja tilaisuutta kaupungin keskustan ympäristössä. Suurin osa tapahtumista on yleisölle maksuttomia.

 Tapahtumien Yönä lukuisat galleriat, museot ja näyttelyt ovat auki myöhäiseen iltaan, ja myös monet paikalliset teatterit tarjoavat ohjelmaa erilaisten lukudraamojen, kuunnelmien ja demonäytösten muodossa. Poikkitaiteellisen tapahtuman ohjelmassa nähdään myös useita tanssiesityksiä, nukketeatteria, oopperaa, kirjailijavierailuja, keikkoja, runoutta, burleskia, sirkusta sekä elokuvanäytöksiä sisällä ja ulkona.

Erilaiset Tapahtumien Yön kaupunkikierrokset avaavat Tampereen historiaa uusista näkökulmista. Yleisölle avautuvat niin Tampereen Työväen Teatteri kuin Museo Milavida puistoineen. Keskustan kävelykierroksilla on mahdollista tutustua Hämeenpuiston menneisyyteen, Väinö Linnan ja Anni Polvan elämäntarinoihin ja viestinnän historiaan. Kaupungin katuja voi lähteä tutkimaan myös karvakuonojen kanssa PESU:n järjestämällä koirakävelyllä.

Elokuisen yön taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia myös Rauhaniemen Yösaunassa, Pirkanmaan musiikkiopiston järjestämässä Lyhtyjen yössä, Arttelin sisäpihafestivaalilla ja Pispalan kulttuuriyhdistyksen Yöperhosjurtassa. Tapahtumarikkaan illan viimeistelee Flamman perinteinen tulishow Mältinrannassa.

Tapahtumien Yön ohjelmaa voi selata kellonajoittain tai paikkakohtaisesti ohjelmiston verkkosivulla:
https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/tapahtumien-yo/

Tapahtumat aakkosjärjestyksessä:
https://www.teatterikesa.fi/site/assets/files/1642/tapahtumien-yo-tapahtumalista.pdf

Huomio tapahtumien terveysturvallisuudesta:

Tapahtumien Yön tilaisuuksien järjestäjät vastaavat tapahtumiensa turvallisesta järjestämisestä. Tampereen Teatterikesä suosittelee osallistujille, esiintyjille ja henkilökunnalle maskin käyttöä, huolellista käsien puhdistamista ja turvavälien pitämistä toisiin henkilöihin. Tapahtumiin ei saa osallistua oireisena. 


Flamman tulishown promokuva
Kuva: Markus Perko / Flamma

<< Takaisin