Tapahtumien Yö valtaa taas kadut, puistot, torit, kirkot, museot ja galleriat 9. elokuuta

24.7.2018

Torstaina 9.8. Tapahtumien Yö valtaa taas Tampereen. Poikkitaiteellinen kulttuuritapahtuma tarjoaa varmasti tekemistä kaikille, sillä mukana on yli 80 toimijaa, jotka järjestävät 170 tapahtumaa 66:ssä eri paikassa. Suurin osa ohjelmasta on ilmaista.

Tänäkin vuonna mukana on monia jo kaikille tutuksi tulleita tapahtumia. Suomalainen Kirjakauppa ja Akateeminen Kirjakauppa keräävät Tampereelle monia kirjailijavieraita haastateltaviksi. Työväenmuseo Werstas, Lenin-museo, Vapriikki, Postimuseo, Amurin museokortteli ja Museo Milavida järjestävät kierroksia ja paljon mielenkiintoista ohjelmaa museoissa.

Myös Tampereen seurakunnat ovat vahvasti mukana Tapahtumien Yössä ja esimerkiksi Aleksanterin kirkossa järjestetään Iskelmämessu, jonka yhteislauluina esitetään tuttuja iskelmäklassikoita muun muassa Juicelta ja Juha Tapiolta. Illalla Näsinpuistossa nähdään Flamman sykähdyttävä Tulishow.

Iltapäivällä perheen nuorimmille on paljon puuhaa Tapahtumien Yössä. SirkusRakkausPumPum kutsuu kaikki leikkimään ja temppuilemaan Tullikamarin aukiolle. Sen jälkeen voi suunnata läheiseen Sorsapuistoon, missä tapahtuma #koe#elämys@partio esittelee partion toimintaa, haastaa käyttämään nokkeluutta ja tarjoaa nuotioherkkuja. Kannattaa piipahtaa myös Lastenkulttuurikeskus Rullan Uniseikkailu-draamapajassa!

Vauhdikkaan päivän päätteeksi Tapahtumien Yö tarjoaa monenlaista viihdykettä aikuiselle väelle. Kauniina elokuun kesäiltana voi suunnata nauttimaan joko Tuula Amberlan musiikista Tillikan kesäterassille tai lyhytelokuvista Deli 1909 & Wine Barin sisäpihalle. Panimoravintola Plevna järjestää virtuaalisia panimokierroksia sekä olutmaistajaisia ja ravintola Porossa viihdyttää Huulenviemää stand up -esitys.

Jos tanssijalka alkaa illan aikana vipattamaan, Tullikamarin aukiolla soi Karibian ja Väli-Amerikan musiikkia puoleen yöhön asti. Azúcarin Tapahtumien Yön salsoissa pääsee itsekin salsaamaan, osallistumaan ohjattuun congatanssiin ja ihailemaan tanssiryhmien esityksiä. Kaupungin vilskettä voi paeta vaikkapa Rajaportin saunalle tai Kaupin Tähtitornille.

Jotta suunnistaminen Tapahtumien Yössä olisi helpompaa, kannattaa ladata ilmainen Eventmore-mobiilisovellus. Sovelluksen avulla on helppo löytää itseä kiinnostavia esityksiä, joita voi hakea aihepiireittäin tai kartalta oman sijainnin mukaan. Eventmoren voi ladata sekä iPhone- että Android-puhelimeen. Lataa ilmainen sovellus täältä: https://eventmore.io/app/tampereen-teatterikesa/.

Voit tutustua koko ohjelmaan myös Tapahtumien Yön verkkosivuilla.

 

 

<< Takaisin