Tapahtumien Yö valtaa 8. elokuuta Tampereen kadut, puistot ja rakennukset

22.7.2019

Joka vuosi Tapahtumien Yössä mukana oleviin järjestäjiin kuuluvat muun muassa Suomalainen ja Akateeminen kirjakauppa, jotka tarjoavat ajankohtaisien kirjailijavieraiden haastatteluita. Tampereen kaupungin museot sekä Työväenmuseot ovat kaikki mukana, ja niissä olevat kierrokset käsittelevät laajalti eri aiheita työmiehen lauantaista aina vampyyrien maailmaan.

Tampereen kirkot ja seurakunnat järjestävät myös runsaasti ohjelmaa. Iskelmämessussa päästään tunnelmaan klassikkojen tahdissa, ja Safka Aid -hyväntekeväisyyskonsertissa on menoa ”syntisemmällekin sielulle”, kun lavalle hyppää Knucklebone Oscarin juurevan rock’n rollin johdattelemana muun muassa Tuure Kilpeläinen. Yksi illan kohokohta on Flamman huikea tulishow, joka levittäytyy tänä vuonna ympäri Näsinpuistoa, jotta mahdollisimman moni pääsee näkemään lieskojen loistetta.

Perheen pienimmät – ja miksei isommatkin – voivat suunnata Pikku Kakkosen puistoon, jossa iltapäivällä soittaa SirkusRakkausPumPumin PellePändi. Välillä voi myös käydä rapsuttamassa Karva-Kavereita Koskipuistossa. Circus Ruska Festival tarjoaa hotelli Tornin edustalla nykysirkusesityksen Väliaikaista ja Tullikamarin aukiolla koko perheen show’n We Are The Champions, jossa irlantilaisen Simon Llewellyn käsittelyssä lentää niin kukkaruukut, kuin jalkapallotkin. Lastenkulttuurikeskus Rullassa voi myös käydä etsimässä jännittäviä Hörviäisiä.

Ennen iltaa voi käydä tutustumassa maailman saunapääkaupungin julkisiin saunohin Rajaportilta lähtevän linja-auton kyydissä. Saunoa voi myös toisella puolella kaupunkia Artteli on Art -sisäpihafestissä, jossa on paljon muutakin ohjelmaa koko päivän ajan. Hauska sisäpihatapahtuma löytyy myös Pikilinnasta, minkä tunnelmasta voi suunnata suoraan Bar Omaan, jossa Pirkanmaan musiikkiopisto tarjoaa  kanteleimprovisointia sekä Lotta Maija runonlaulua.

Illansuussa voi ottaa suunnan Tampereen klubeihin, ravintoloihin ja baareihin. Nuorta musiikkia on tarjolla Jack the Roosterissa, ja Bar K tarjoaa sekä jazzahtavan että pantomiimia esittävän duon. Yo-talolla voi antaa nauruhermojen laueta Suomen hauskimmat mamut -standup-illassa.

Jos yötä haluaa jatkaa kannattaa ottaa suunnaksi Tullikamarin Klubi, jossa on koko illan ohjelmaa ukuleleorkesterista Drag King -show’n kautta paikkakunnan kovimpaan nuoreen rap-kokoonpanoon MDC:hen. Keskiyön jälkeen Klubin DJ tanssittaa väkeä aina aamuun asti. Tanssia saa myös ulkona, sillä Azúcar tuo salsatapahtumansa jälleen Tullikamarin aukiolle.

Rauhallisempaa menoa kaipaavat pääsevät museo Milavidalla kuuntelemaan useita klassisen musiikin kokoonpanoja illan aikana. Finlayson Art Arealla voi niin ikään osallistua klassisiin konsertteihin ja esimerkiksi Äänidyykkaukseen, jossa kuunnellaan alueen äänimaailmaa ammattilaisten johdattelemana. Yökyöpeleiden kannattaa suunnata Tampereen tähtitornille ihailemaan elokuun tähtiyötä.

Katso Tapahtumien Yön ohjelma Teatterikesän tabloid-lehdestä tai nettisivuilta. Nappaa tabloid-lehti mukaan kaupungin lukuisista jakelupisteistä ja valitse monipuolisesta kattauksesta omat suosikkisi.

Nähdään siis 8. elokuuta torstain hämärtyvässä illassa!

<< Takaisin