Tampereen Teatterikesä alkaa maanantaina 6. elokuuta – Eventmore tuo tapahtumat puhelimeesi

3.8.2018

Teatterikesä juhlii viisikymppisiään seitsemän päivän ajan 6.–12. elokuuta! Kaupunki täyttyy viikon aikana lukuisista tapahtumista ja yleisöstä, jonka määrä lasketaan kymmenissä tuhansissa. Teatterin lisäksi eri ohjelmistokokonaisuuksissa nähdään myös nykysirkusta, taidetta, musiikkia, tanssia ja katutapahtumia.

Avajaiset Laikunlavalla

Ensimmäiset esitykset nähdään jo maanantaina, mutta virallisia avajaisia vietetään Laikunlavalla tiistaina 7.8. klo 12 alkaen. Avajaistervehdyksen festivaalille tuo näyttelijä ja Taideyliopiston kunniatohtori Seela Sella. Pääohjelmiston esittelee taiteellinen johtoryhmä, johon kuuluvat Hilkka-Liisa Iivanainen, Miko Jaakkola ja Aleksis Meaney. Avajaisissa kuullaan ja nähdään myös otteita festivaalin ohjelmistoista. Tutustu avajaisohjelmaan täällä.

Pääohjelmiston teemat

Pääohjelmiston merkittävimmät aiheet ovat oman elämän, tilan ja elinympäristön haltuunotto sekä halu vaikuttaa yhteiskuntaan. Ohjelmistossa tartutaan myös persoonallisesti klassikkoteoksiin, katsotaan omaan historiaan ja peilataan näkymiä tulevaisuuteen.

Pääohjelmistossa on tänä vuonna mukana yhteensä 20 produktiota. Ulkomaisia vieraita saapuu juhlavuonna Unkarista, Ranskasta, Italiasta, Itävallasta ja Hollannista.
Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailee muun muassa Hämeenlinnan Teatteri, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri Jurkka, KOM-teatteri sekä Aurinkoteatteri yhdessä Teatterikorkeakoulun kanssa.

Festivaalin muut ohjelmistot

Festivaalin kokonaisuuteen sisältyvät pääohjelmiston lisäksi musiikkipitoinen Ohjelmateltta, Pirkanmaan Osuuskaupan ja Sokos Hotels Tampereen kanssa yhteistyössä järjestettävä ravintolafestivaali Encorebaana, torstain Tapahtumien Yö sekä festivaalin fringe-ohjelmisto OFF Tampere.

Teatterikesä puhelimessasi

Jotta omien menojen suunnittelu olisi helppoa niin etukäteen kuin myös tapahtumaviikon aikana, voit ladata älypuhelimeesi ilmaisen ja helppokäyttöisen Eventmore-sovelluksen.

Teatterikesällä on Eventmoressa oma kanava, jonka kautta voit tarkastella kaikkia tapahtumia vaikkapa aikajärjestyksessä tai ohjelmistokokonaisuuksittain. Palvelusta löytyvät myös tapahtumapaikat ja -ajat sekä lipunmyynnin tiedot.

Eventmore-sovellus on ladattavissa sekä Android- että iPhone-puhelimiin sovelluskaupoista tai klikkaamalla tätä linkkiä:
https://eventmore.io/app/tampereen-teatterikesa/


Tervetuloa!

<< Takaisin