Pikaopas tanssin ystävien Teatterikesään

31.7.2018

Viideskymmenes Teatterikesä hemmottelee tanssin ystäviä! Luvassa on viikon täydeltä liikettä ja rytmiä tanssintäyteisistä spektaakkeleista aina musikaaleihin ja muihin tanssin keinoja hyödyntäviin esityksiin asti. Halukkaille tarjoutuu tilaisuuksia päästä itsekin tanssimaan.

Aistillisia spektaakkeleita ja samban säihkettä

Recirquel Company Budapestin Paris de Nuit puolestaan on uskalias, aistillinen ja dekadentti spektaakkeli, jonka sirkustaiteilijat, tanssijat ja muusikot vievät yleisön 1930-luvun Montmartreen.

Tytöt 1918 on Tampereen Työväen Teatterin energinen suurmusikaali nuoruudesta, raivosta ja rakkaudesta verisessä sisällissodassa. Pumpulitehtaan tytöistä tuli susinarttuja, jotka olivat valmiita kuolemaan ja surmaamaan.

Tanssin taikaa ja upeita asuja pääsee todistamaan myös ilmaiseksi, kun sambakoulu União da Roseira tuo säihkyvän kulkueensa jälleen kaupungin kaduille.

Musikaaleissa tähtiä, zombeja ja neurooseja

Laikunlavalla nähdään pala Broadwayta, kun palkittu tanssiryhmä Lights on Broadway esittää katkelman maailmankuulusta Hamilton-musikaalista.

Suomen Kesäteatteri kertoo suomalaisista musiikkilegendoista musiikin ja tanssin tahtiin: On kesäyö kertoo Topi Sorsakosken elämästä, ja Rakkaudella merkitty käsittelee Jari Sillanpään tarinaa.

Viihderyhmä Säihkeen Svengaava musikaali Neuroosiklinikka vie neuroosien ja fobioiden maailmaan huumorin, laulujen ja tanssin siivittämänä.

Ylioppilasteatterin Zombeja! -musikaali on riehakas kauhukomedia, jossa Lidlin nuori myyjä ja värikäs asiakasjoukko lukittautuvat markettiin piiloon ulkomaailman vallannutta zombieapokalypsia.

Musiikkia, tanssia ja runoutta

Kannaksen poikien musiikin- ja tanssintäyteinen esitys Jääkärin morsian perustuu Sam Sihvon laulunäytelmään, joka kertoo Saksaan sotilaskoulutukseen lähtevistä suomalaisista.

Tukkateatterin Kaikki metrit ja puut on Kristiina Wallinin samannimiseen runoteokseen pohjautuva teos, joka syntyy eloon tanssin, musiikin, äänen ja puheen dialogina.

Kenties Teatterikesän omaperäisimmästä tanssiesityksestä vastaa Fern Orchestra, jonka esitysesseessä Arboretum – Plant Series II yhdistyvät kasvien äänet ja tanssija Janne Kilpiön orgaaninen liike ja kinesteettinen älykkyys.

Tanssiryhmät esiintyvät

Tapahtumien Yö 9. elokuuta on myös tanssin yö (ja päivä): luvassa on runsaasti tanssiesityksiä! Tanssiteatteri TanssiBoxin Mars matkaan – avaruusseikkailu aurinkokuntamme laidalle ja takaisin nähdään Metsossa ja Tallipihalla, Pirkanmaan pyörätuolitanssijat esiintyvät Tullikamarin aukiolla, Mihrimah ry:n Itämainen tanssi -esitys hurmaa Laikunlavalla ja Die Hard Robots -robottitanssiduo esiintyy Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmassa.

Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttavat erityisesti Tanssiteatteri MD:n Ystäväni Pikku Pörriäinen -esityksen ötökkähahmot, jotka tanssivat ja hassuttelevat festivaalitorstain aikana Kauppakeskus Ratinassa, Koskikeskuksessa ja Galleria Himmelblaussa.

Klubillakin tanssitaan Tapahtumien Yössä: steppiryhmä Forge la Tap esiintyy, Jamora esittelee länsiafrikkalaista tanssia ja rummutusta ja Danny’s Bollywood Dance Crew vetää upean show’n.

Kun oma tanssijalka vipattaa

Tanssia ei toki tarvitse tyytyä vain katsomaan – jos veri vetää tanssilattialle, kannattaa suunnata Encorebaanalle! Esimerkiksi Amarillon päätösbileissä yleisöä tanssittaa Ville Leinonen & Futureiman jykevällä iskelmädiskollaan.

Koskikeskuksen keskusaukiolla pääsee tanssimaan levymusiikin tahtiin, kun Tanssiseura Hurmio järjestää avoimet kaupunkitanssit Tapahtumien Yössä. Azúcar puolestaan järjestää Tullikamarin aukiolla Tapahtumien Yön salsat, joissa myös yleisö pääsee salsaamaan!

Festivaaliviikon yhteyteen ajoittuu myös alan ammattilaisille suunnattu tanssin ja improvisaation intensiiviviikko GAGA PRO, jonka järjestää TREenit! Ry.

Tutustu uusiin lajeihin!

Tapahtumien Yö tarjoaa laajan kattauksen paitsi musiikki- ja tanssiesityksiä myös mahdollisuuksia tutustua uusiin lajeihin. Tanssiseura Spiral esittelee vakio- ja latinalaistansseja Koskikeskuksessa, tanssiseura Swing Team esittelee seuran lajeja ja toimintaa Siperian aukiolla, ja Maailmantango-festivaali ja Tango aMoroso ry järjestävät argentiinalaisen tangon alkeiskurssin Suomalaisessa Kirjakaupassa.

 

<< Takaisin