Pääohjelmiston esitysvalinnat on julkistettu

11.5.2023

Pohjoismaiden suurimmassa teatteritapahtumassa nähdään elokuussa laaja kattaus kotimaista teatteria sekä kansainvälisiä huippuvierailuja. Festivaali järjestetään 7.–13.8., nyt 54. kertaa.

Pääohjelmistossa on tänä vuonna kaikkiaan 19 produktiota, joista viisi on kansainvälisiä. Kansainvälisiä esiintyjiä saapuu Virosta, Belgiasta, Kanadasta ja Guineasta. Lisäksi kansainväliseen ohjelmistoon kuuluu australialaisen Back to Back -teatterin elokuva Shadow.

Kotimaisessa ohjelmistossa nähdään esityksiä useammalta maakuntateatterilta, esimerkiksi Kouvolan, Lappeenrannan, Kajaanin ja Turun kaupunginteattereilta, Porin Teatterilta, Teatteri Vanhalta Jukolta, Kansallisteatterilta, Q-teatterilta sekä Teatteri Jurkalta. Mukana on myös vapaan kentän ryhmiä, kuten Porttiteatteri ja Kallo Collective.

Pääohjelmiston esityksissä käsitellään muun muassa luontoa ja sen tulevaisuutta sekä ihmisyyttä, yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden kokemuksia. Esitykset on valinnut taiteellinen johtoryhmä Taija Helminen, Hilkka-Liisa Iivanainen ja Tanjalotta Räikkä yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa.

Tutustu pääohjelmiston esityksiin tarkemmin täältä.

<< Takaisin