Pääohjelmiston esitysvalinnat julki

7.5.2024

Pohjoismaiden suurin teatteritapahtuma Tampereen Teatterikesä tarjoaa elokuussa vahvan kattauksen kotimaista ja kansainvälistä näyttämötaidetta. Festivaalin pääohjelmistossa on tänä vuonna yhteensä 19 produktiota, joista viisi on kansainvälisiä. Ulkomailta esiintyjiä saapuu Ruotsista, Portugalista, Belgiasta ja Hollannista: luvassa on portugalilainen puhenäytelmä, ruotsalaista nykysirkusta sekä fyysisen ja dokumentaarisen teatterin taitajia.

Kansainvälisen ohjelman lisäksi Tampereella vierailee jälleen suuri joukko kotimaisia esiintyjiä. Pääohjelmistossa nähdään esityksiä esimerkiksi Q-teatterilta, Kajaanin, Jyväskylän, Turun ja Kotkan kaupunginteattereilta. Mukana on myös yhteistuotantoja, työryhmiä ja vapaan kentän kokoonpanoja, kuten Carl Knif Company ja KokoTeatteri.

Esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtoryhmä Taija Helminen, Hilkka-Liisa Iivanainen ja Tanjalotta Räikkä yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa.

Näin tiimi luonnehtii kokonaisuutta: ”Pääohjelmiston esitykset kyseenalaistavat normeja, käsityksiä ja tarinoita, jotka – ainakin näennäisesti – tekevät meistä sellaisia kuin olemme. Näytelmien, fyysisen teatterin, nykysirkuksen ja dokumentaarisen teatterin täyteinen ohjelmisto työntää katsojansa kohti muutosta. Esitykset terästävät muistiamme: kenen näkemykset synnyttävät valtavirtaa, historiankirjoitusta, tai niin kutsuttuja totuuksia?”

Festivaali järjestetään 5.–11.8., nyt 55. kertaa.

Tutustu pääohjelmiston esityksiin tarkemmin täältä.

<< Takaisin